SGP: Naši odlični v Libercu

Predzadnjo tekmo poletne velike nagrade je dobil Poljak Adam Malysz pred Norvežanom Tomom Hildejom in rojakom Kamilom Stochom. Poletni rezultat kariere sta z 9. oz. 12. mestom postavila Peter Prevc in Rok Zima, med dvajseterico tudi Jernej Damjan in Robi Kranjec.


Peter Prevc [foto: Klemen Zibelnik]

Odličen ekipni nastop naših na tekmi v Libercu je le odraz dobrega dela na treningu v zadnjem obdobju. Zelo veseli prodor mladih, posebno Petra Prevca, ki se je prvič zavihtel med najboljšo deseterico, zelo pozitivno pa je z 12. mestom presenetil Rok Zima. Slednji je formo s katero si je sploh prislužil mesto v ekipi za zaključek poletne velike nagrade odlično prenesel na tekmo in se zavihtel med najboljšo petnajsterico. V finalni seriji sta sicer skakalca prikazala drugačne predstave kot v prvi seriji. Tržičan Zima je bil na visokem sedmem mestu, Kranjčan Prevc pa na 19. mestu. Velik napredek je na tekmi napravil tudi Jernej Damjan z dvema enakovrednima skokoma, kar že kaže na rezultate dobro začrtanega dela. Malce je za pričakovanji morda zaostal le zmagovalec kvalifikacij, Robert Kranjec, ki se mora zadovoljiti z dvajsetim mestom. Kar je ob tem rezultatu najlepše, je to, da je kljub dobri uvrstitvi “šele” tretji najboljši Slovenec danes. Žal je brez finala ostal Jurij Tepeš.

Poljsko-norveški vrh
Na vrhu pa pričakovan razplet. Adam Malysz je z zmago le še 50 točk oddaljen od skupne zmage za poletno veliko nagrado, katero bi si v Klingenthalu moral priboriti. Na drugem mestu je novo dvojno slavje Poljakov preprečil Tom Hilde, katerega uspeh sta dopolnila Evensen in Romören z uvrstitvijo med najboljšo deseterico.

Že jutri skakalce čakajo kvalifikacije v Klingenthalu, dan kasneje pa ob 15.00 uri sklepno dejanje letošnje poletne velike nagrade.


Rezultati: Poletna velika nagrada .: Liberec :. Uradni rezultati


Leave a Comment