SGP: V Wisli najboljši Morgenstern


Thomas Morgenstern [foto: GEPA]

Na prvi tekmi poletne velike nagrade je v poljski Wisli slavil Avstrijec Thomas Morgensteren, ki je iz osmega mesta v prvi seriji, v drugo skočil na stopničke. Drugo mesto je zasedel Rus Pavel Karelin, tretji pa je bil še en Avstrijec Gregor Schlierenzauer.

To je bilo prvo tekmovanje na Poljskem brez prisotnosti Adama Malysza. Razmere za nastop so bile zaradi vetra težavne. Pričetek poletne sezone z zmago je lep obed za nadaljevanje sezone,” je po tekmi dejal današnji zmagovalec.

Robert Kranjec je tekmo končal na sedmem mestu. Po prvem skoku je bil na drugem mestu, vendar se mu je drugi skok nekoliko ponesrečil. Njegov nastop je glavni trener Goran Janus pospremil z naslednjimi besedami: “Glede na to, da je bil po prvi seriji Robert drugi smo mogoče pričakovali na koncu stopničke. Bili smo jim blizu, vendar je tudi sedmo mesto dober rezultat.

Med trideseterico sta se uvrstila še Jure Šinkovec, ki je pristal na 23. mesto, in Peter Prevc, ki je odlično skakal na celinskem pokalu v Kranju in kasneje v Stamsu, danes pa se je moral zadovoljiti s 27. mestom

To je bila prva tekma te velike nagrade, tako da je bilo mogoče tudi malce negotovosti med fanti. Nove tekme bodo že prihodnji teden in mi gremo dalje,” je zaključil Janus.

Iz Wisle se sedaj ekipe selijo v Szczyrk, kjer je nova tekma že v sredo, nato sledijo Zakopane, kjer se bo skakalo v petek in soboto.


Rezultati: Poletna velika nagrada .: Wisla :. Uradni rezultati


Leave a Comment