Shiffrinova brez težav do nove slalomske zmage


Mikaela Shiffrin se je v težkih vremenskih razmerah odlično znašla [foto: GEPA]

Bormio je po finalu svetovnega pokala leta 2008 ponovno gostil tekmo za najboljše alpske smučarke. Tokrat so v italijanskem smučarskem središču pripravili četrti slalom letošnje sezone, ki bi sicer moral biti v Zagrebu, a zaradi visokih temperatur snega na Sljemenu niso mogli pripraviti. Potem ko se je že zdelo, da bo Marlies Schild spet serijsko zmagovala na slalomih, je konkurenco v težkih vremenskih razmerah ugnala Mikaela Shiffrin.

Tini Maze, ki je na zadnjih dveh slalomih v Lienzu in Courchevelu smučala zadržano, brez prave motivacije, je koristil nekajdnevni tekmovalni oddih. Izkoristila ga je za kakovosten slalomski trening v bližnji St. Caterini in prav naporna vadba naj bi, tako upajo v ekipi aMaze, obrnila rezultatsko krivuljo. Zadnje tekme svetovnega pokala je namreč Mazejeva običajno končala izven deseterice, zato je bil peti čas prve vožnje več kot dobrodošel. Vendar kljub temu najboljša smučarka lanske zime Bormio zapušča s sklonjeno glavo. Finalno vožnjo je, po obetavni prvi, odsmučala skoraj najslabše med vsemi, prehitela je le dve tekmovalki in bila 24.


Mazejeva v slalomu ponovno ni bila konkurenčna [foto: GEPA]

Razplet današnje preizkušnje je krojila proga, ki zaradi obilnega sneženja in občasnega dežja ni bila utrjena. K temu so prispevale še visoke temperature, zato tekmovalke z višjimi startnimi številkami, če niso res v izjemni formi, niso imele nikakršnih možnosti za preboj v finalno vožnjo. Tudi Maruša Ferk je bila med njimi, nastopila je s številko 42. Za vodilno po prvem delu, Američanko Mikaelo Shiffrin, je zaostala za več kot tri sekunde in se uvrstila daleč za najboljšo trideseterico.


Američanka je z današnjo zmago utrdila vodstvo v slalomski razvrstitvi svetovnega pokala [foto: GEPA]

Shiffrinova se je najbolje odrezala tudi v finalu, kljub temu, da je bila proga že pošteno načeta. Tik za 18-letnico, ki je šestič dobila slalom za svetovni pokal, sta se uvrstili Švedinja Maria Pietilae-Holmner – ki je odlično smučala že v Lienzu, a v drugo nato odstopila – in Francozinja Nastasia Noens. Ta se je na zmagovalni oder prebila s 13. mesta po prvi vožnji.

Jutri popoldan bo v Bormiu še moški slalom.


Rezultati: Svetovni pokal .: Bormio :. Slalom (ž)


Leave a Comment