Skakalci odšli na policijo

Minister za notranje zadeve dr. Vinko Gorenak in generalni direktor policije Janko Goršek sta sprejela slovenske smučarske skakalce Roberta Kranjca, Jerneja Damjana in Jurija Tepeša, sicer vrhunske športnike, zaposlene v policiji.

Slovenski smučarski skakalci so namreč na 22. svetovnem prvenstvu v poletih, ki je potekalo v norveškem Vikersundu, dosegli zgodovinski uspeh in se domov vrnili z zlatim in bronastim odličjem. V soboto 25. februarja, je Robert Kranjec z izjemnim finalnim poletom, dolgim 244 m, postal svetovni prvak v poletih in s tem dosegel največji uspeh svoje bogate športne kariere. Le dan kasneje je ekipa slovenskih ”orlov” posegla še po ekipnem bronu. V ekipi je poleg Roberta Kranjca, Jurija Tepeša in Jerneja Damjana, ki so zaposleni v Oddelku vrhunskih športnikov slovenske policije, nastopil še Jure Šinkovec.

Minister Gorenak je izrazil veselje nad uspehom naših skakalcev in ponos, ker so zaposleni v policiji. Kot je poudaril, se bo potrudil, da bo tako tudi ostalo. Čestitkam nad resnično pomembnim uspehom športnikov se je pridružil tudi generalni direktor policije Janko Goršek. Robertu Kranjcu, Jerneju Damjanu in Juriju Tepešu sta zaželela veliko uspehov tudi v prihodnje.

Sprejema se je udeležil tudi direktor Policijske akademije Anton Vozelj, ki je prav tako pohvalil izjemen dosežek vrhunskih športnikov, zaposlenih v policiji.


Jurij Tepeš, Jure Šinkovec, Robert Kranjec in Jernej Damjan [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Skakalce sprejel tudi predsednik republike dr. Danilo Türk

Predsednik republike dr. Danilo Türk je priredil sprejem za člane slovenske moške A reprezentance v smučarskih skokih, nekdanje uspešne smučarske skakalce ter predstavnike Smučarske zveze Slovenije. V pozdravnem nagovoru je izpostavil, da od časa do časa pridejo trenutki, ko se celotna nacija poistoveti z uspešno športno ekipo. Taki trenutki so tudi te dni, ko praznujemo izjemne uspehe slovenskih smučarskih skakalcev.

Predsednik republike se je smučarskim skakalcem zahvalil za njihove dosežke in poudaril, da so storili veliko dejanje za Slovenijo, za slovenski šport in za slovenski nacionalni ponos. Podoba iz Vikersunda bo po besedah predsednika v zavesti Slovencev ostala zapisana kot simbol velikega dosežka, velikega junaštva in velikega uspeha. Predsednik pa je ob tem spomnil tudi na uspehe slovenskih smučarskih skakalk, ki so dosegle tretje mesto v ekipni konkurenci na mladinski ravni.

Predsednik je zagotovil, da smučarski skoki in smučarski poleti ostajajo pomemben del slovenske nacionalne identitete. Zato se je še enkrat zahvalil vsem, ki so pomagali k sedanjim uspehom, saj so takšni rezultati v veliki meri tudi rezultat skupnega prizadevanja. In, kot je dodal predsednik, če kaj potrebujemo v tej državi v tem času, je to ravno demonstracija sposobnosti za skupno prizadevanje, ki da velike rezultate.

V imenu vseh udeležencev se je predsedniku republike za sprejem zahvalil smučarski skakalec in svetovni prvak v smučarskih poletih Robert Kranjec. Ob tej priložnosti je predsednika povabil tudi na ogled tekme v Planici in mu podaril tekmovalni dres s številko. Predsednik republike dr. Danilo Türk je povabilo na ogled tekme z veseljem sprejel.

V policiji zaposlenih 27 športnikov

Poleg treh uspešnih skakalcev je v slovenski policiji zaposlenih še 24 športnikov, torej skupno 27.

Zaposleni športniki v policiji
Mitja Kosovelj (gorski tek)
Martina Rataj (atletika)
Dejan Zavec (boks)
Mojca Rode (ritmična gimnastika)
Mitja Petkovšek (gimnastika)
Rok Drakšič (judo)
Petra Nareks (judo)
Aljaž Sedej (judo)
Marjan Fabjan (judo – trener)
Simeon Hočevar (kajak in kanu na divjih vodah)
Benjamin Savšek (kajak in kanu na divjih vodah)
Tina di Batista (alpinizem)
Tomaž Jakofčič (alpinizem)
Natalija Gros (športno plezanje)
Sara Isaković (plavanje)
Peter Mankoč (plavanje)
Matjaž Markič (plavanje)
Emil Tahirović (plavanje)
Tina Maze (alpsko smučanje)
Rok Marguč (deskanje na snegu)
Jernej Damjan (skoki)
Robert Kranjec (skoki)
Jurij Tepeš (skoki)
Iztok Čop (veslanje)
Rok Kolander (veslanje)
Jan Špik (veslanje)
Luka Špik (veslanje)

vir: policija.si in up-rs.si

Leave a Comment