Skakalci prvenstvo zaključili s šestim mestom

Norveški skakalci so zmagovalci ekipne tekme skakalcev na svetovnem prvenstvu v Falunu. Vikingi so v dokaj močnem vetru v prsa in nizkem zaletišču naredili najmanj napak in se tako razveselili zlate medalje. Anders Bardal, Anders Jacobsen, Anders Fannemel in Rune Velta so vodili že po prvi seriji, v drugo pa so prednost rutinirano obranili. Po ″prvem polčasu″ so jim sledili Japonci, a so v finalu popustili in zdrsnili na nehvaležno četrto mesto. Do srebra so tako prišli Avstrijci v postavi Stefan Kraft, Michael Hayboeck, Manuel Poppinger in Gregor Schlierenzauer. Bron so morda nekoliko nepričakovano osvojili Poljaki. Piotr Zyla, Klemens Muranka, Jan Ziobro in Kamil Stoch so se uspeha resnično razveselili.


Jurij Tepeš [foto: SZS]

Slovenski skakalci so tekmo odlično pričeli, saj je Jurij Tepeš v prvi seriji s 126,0 m držal drugo mesto. V nadaljevanju naši fantje niso nadaljevali v podobnem nizu. Nejc Dežman je skoči 117,0 m, Jernej Damjan 120,0 m in Peter Prevc 117,5 m. Od slednjega smo sicer pričakovali vsaj za kakšnih deset metrov daljši skok, kar bi bistveno pripomoglo k boljši uvrstitvi po prvi seriji, v kateri so naši orli zasedali šesto mesto. V finalu se je skok resnično posrečil le Prevc, ki je zajadral vse do 133,0 m. Ostali trije člani ekipe so bili preskromni, da bi se fantje lahko povzpeli po lestvici navzgor. ″Za odličen uspeh je potrebno osem dobrih skokov. Nam se je pričelo podirati že v prvi seriji. V prvem nastopu sem imel ugoden veter, zaradi česar je bilo zaletno mesto nizko. Slednje mi sicer ne ustreza najbolj, a mi je tokrat uspelo. V finalu je bilo ob mojem nastopu manj vzgonskega vetra. V želji po dobrem rezultatu, sem šel preveč na silo,″ je po tekmi in šestem mestu dejal Jurij Tepeš.

Skakalci so s tem zaključili s svetovnim prvenstvom. Sedaj jih čakajo še zadnje tekme svetovnega pokala, prva je na sproedu že prihodnjo soboto v finskem Lahtiju.


Rezultati: Svetovno prvenstvo .: Falun


Leave a Comment