Skakalke čaka kazen in posebna naloga

Pred vrati je nova sezona svetovnega pokala v smučarskih skokih za dekleta, ki se bo pričela s petkovo mešano ekipno tekmo v norveškem Lillehammerju. Skakalke se bodo tokrat na domačih tleh predstavile kar trikrat. Tradicionalnemu Ljubnu ob Savinji (25. in 26. januar) se bo pridružila tudi Planica, kjer bodo skakalke sezono zaključila 22. marca. Pod vodstvom Jožeta Berčiča se bo močna reprezentanca pripravljala tudi na nastop na olimpijskih igrah in na mladinsko svetovno prvenstvo.


Slovenska ženska ekipa [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Proti Lillehammerju bo ekipa v postavi Ema Klinec, Maja Vtič, Eva Logar, Katja Požun, Urša Bogataj in Špela Rogelj odpotovala v sredo zjutraj. Doma bo ostala Anja Tepeš. Dekleta so na novo sezono dobro pripravljena ter že nestrpno pričakujejo prve tekme, na novinarski konferenci v ljubljanskem BTC-ju pa so zaradi interne stave tokrat na vprašanja odgovarjala le s prikimavanjem glave.

Tiskovni predstavnik Smučarske zveze Slovenije (SZS) Tomi Trbovc, ki je novinarsko konferenco povezoval, se je zato odločil, da bo dekleta kaznovana. Kazen bodo odslužila na finalu v Planici, ko naj bi se v nedeljo, torej dan po njihovi zadnji tekmi sezone, med gledalci sprehajala v nekoliko neobičajnih oblačilih. Napovedal pa jim je tudi posebno nalogo, ki jih bodo v zaprti kuverti prejele po nastopu na olimpijskih igrah v Sočiju.

Leave a Comment