FOTO: Skakalke drugič na svetovno prvenstvo


Maja Vtič in Špela Rogelj [foto: Klemen Zibelnik]

Svetovno prvenstvo v nordijskih disciplinah je pred vrati. Na tekmovanju bodo drugič nastopile tudi dekleta, ki jih v petek čaka posamična preizkušnja. Slovenske barve bodo branile Eva Logar, Maja Vtič, Špela Rogelj in Anja Tepeš, nekoliko nepričakovano pa je brez vozovnice za Oslo ostala obetavna Urša Bogataj, ki je v letošnji sezoni nanizala nekaj vrhunskih rezultatov.

Glavni trener ženske ekipe Matjaž Triplat je s potekom priprav zadovoljen: “Opravili smo pet tehničnih enot treninga kar se tiče same priprave na svetovno prvenstvo v Oslu. Štiri enote od tega smo opravili v Ramsauu skupaj z moško A reprezentanco. Zadnji trening smo opravili včeraj popoldne v Kranju, kjer smo izkoristili dobre pogoje za finalni test opreme. Zadnje tekme, smo z izjemno Anje Tepeš, izpustili. Sam potek priprav na prvenstvo gre po ustaljenem ritmu. Generalni cilji so bili zapisani pred sezono in te bomo sedaj skušali realizirati. To je enkrat do šestega mesta, enkrat do 15. mesta in dvakrat do 30. mesta. S temi rezultati bomo zadovoljni, predvsem pa si želim, da se stvari odvijajo z usmerjenostjo v nalogo, z visoko koncentracijo. Takrat, kadar smo orientirani v samo nalogo, smo lahko izredno močni.

Od svetovnega prvenstva ne pričakujem nič kaj posebnega. To je le še ena tekma več, od sebe pa pričakujem, da bom sestavila dva dobra skoka, tako kot na vsaki tekmi,” je menila Eva Logar. Podobnega mnenja je bila tudi Anja Tepeš: “Tako kot Eva, tudi sama na svetovnem prvenstvu pričakujem dva dobra skoka in nato bomo videli kaj bo.

Mladinska svetovna podprvakinja Špela Rogelj si želi predvsem sproščenosti: “Medalja z mladinskega svetovnega prvenstva ne pomeni, da bi jo dobila tudi na članskem svetovnem prvenstvu. Želim si, da odskačem sproščeno in tudi rezultat bo nato prišel sam od sebe.” Najstarejša v ekipi Maja Vtič pa je za konec dejala: “Želim si, da bom ostala zbrana do zadnjega skoka in da mi bo uspel lep rezultat.


Fotogalerija: 21.02.2011, Novinarska konferenca


Leave a Comment