Skakalke na tekmo z opravičilom

V soboto se bodo skakalke še zadnjič v letošnji sezoni pomerile na tekmi svetovnega pokala. Preizkušnjo bo gostila Planica. Zaradi odpovedi tekem na letalnici in selitvijo na Bloudkovo velikanko je bila dekletom dana priložnost nastopa na omenjeni skakalnici. “Fantom se moramo opravičiti, da letos letalnica ni pripravljena, saj bomo lahko na tekmi nastopila tudi dekleta,” se je ponujene priložnosti razveselila Katja Požun, ki si želi ponoviti rezultate zadnjih tekem, predvsem tiste iz Osla, kjer je z drugim mestom prišla do najboljše ženske uvrstitve v svetovnem pokalu.


Maja Vtič [foto: GEPA]

V Planici šteje zmaga, drugo in tretje mest ter še mnogo drugih stvari,” poudarja glavni trener Jože Berčič, za katerega je pomembno, da dekleta potrdijo znanje, ki ga kažejo na treningu. “Ko jih pogledam v oči, že vse nestrpno pričakujejo zadnjo tekmo,” dodaja Berčič.

Vtičeva všeč večje skakalnice

Dekleta so že po tekmi v Oslu zatrjevala, da jim je ljubše tekmovati na večji skakalnici. To je pred planiško preizkušnjo še enkrat potrdila Maja Vtič, ki bo skupaj s Požunovo, Uršo Bogataj, Špelo Rogelj in Evo Logar danes ob 11:00 na uradnem treningu preizkusila trenutno pripravljenost.

Leave a Comment