Skakalke opravile prvi trening na planiški skakalnici

Vznožje markantne simbolične skakalnice, ki se spušča z najvišje stavbe v Sloveniji – s Kristalne palače, je gostilo novinarsko konferenco slovenske ženske skakalne reprezentance. V Nakupovalni galeriji ljubljanskega BTC Cityja so članice slovenske ekipe predstavile cilje pred nadaljevanjem sezone.

Skakalke so v dosedanjem delu sezone svetovnega pokala nastopile na petih tekmah. V domovino so se vedno vrnile z vrhunskimi rezultati, kar je dober obet za prihajajoče tekme. Pred zvestimi navijači se bodo po Novem letu znova predstavile v nemškem Schonachu, kjer jih čakata tekmi 5. in 6. januarja. Pred varovankami Matjaža Triplata sta še dva pomembna dogodka, kjer ciljajo na najvišja mesta – svetovno prvenstvo v italijanskem Val di Fiemmu in mladinsko svetovno prvenstvo v češkem Liberecu.


Maja Vtič, Eva Logar, Špela Rogelj in Katja Požun [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Danes smo opravili ravno prvi dan treninga v Planici, kjer smo opravili prvi normalen trening v zimskem delu sezone. Ostale treninge smo opravljali s številnimi drugimi tekmovalci, ki so tisti čas trenirali na skakalnicah. Izkoristili smo dane možnosti v Planici, kamor se znova odpravljamo jutri ter ostanemo do Božiča. Po Božiču se bomo udeležili pokalnih tekem ter nato v začetku januarja nadaljujemo s tekmami svetovnega pokala,” je nadaljnji potek sezone predstavil glavni trener Matjaž Triplat.

Tepeševa in Bogatajeva zboleli

Trenutno sta v ekipi zboleli Anja Tepeš in Urša Bogataj, Maja Vtič pa se počasi vrača, saj je zbolela takoj po zadnjih tekmah v Ramsau. “Takoj po tekmah v Ramsau sem zbolela, tako da je sedaj iz dneva v dan boljše. S tehničnim treningom bom pričela jutri v Planici, kar se že zelo veselim,” je nasmejano dejala Vtičeva.

Na treningu v Planici moram z mirno glavo potrenirati in odpraviti napake. Predvsem tiste napake v počepu, ki so mi povzročale preglavice predvsem v začetku sezone. Danes mi je šlo še kar dobro. Komaj čakam, da jutri nadaljujemo,” se je novih skakalnic v Planici razveselila Katja Požun. Podobnega mnenja je bila tudi Špela Rogelj: “Danes je bil prvi trening, kjer so bili vsi skoki dobri. Res nam manjka trening v miru. Priprave v Planici nam bodo v velik plus.” Po lanskoletni poškodbi se je v ekipo vrnila tudi Eva Logar, ki v dosedanjem delu sezone še ni prikazala skokov, ki jih je nizala v preteklosti. “Vesela sem, da imamo nekaj časa za trening pred nadaljevanjem sezone. Prav tako me je razveselila lepo pripravljena skakalnica v Planici.

Vražje Slovenke tudi na “Planici v Ljubljani”

Po novinarski konferenci so se vražje Slovenke pridružile pestremu dogajanju v sklopu dogodka v organizaciji Smučarske zveze Slovenije in OK Planica – “Planica v Ljubljani”. Ob doskočišču simbolične skakalnice, postavljene v znak podpore Ljubnemu, “ženske Planice”, ker se bodo dekleta pomerila februarja 2013, so se v sklopu dogodkov “Ljubno v Ljubljani” posebej predstavili člani ženske in moške skakalne reprezentance.


Fotogalerija: 21.12.2012, Novinarska konferenca [foto: Klemen Zibelnik/smucka]


Leave a Comment