Skakalke zavzeto trenirajo

Ženska skakalka reprezentanca se pod vodstvom novega trenerja Jožeta Berčiča že intenzivno pripravlja na novo tekmovalno sezono, kjer bo glavni cilj nastop na februarskih olimpijskih igrah v Sočiju. Za dekleti je že pet skupnih treningov, zadnjega so opravile od petka do nedelje v Zagorju. Tam so se udeležile tudi mednarodnega tekmovanja FIS Ladies Cup. Najboljšo pripravljenost je prikazala Katja Požun, ki je bila boljša od Eve Logar in Urše Bogataj.

To pa za dekleta ni bila edina tekma. V začetku junija so se v Mostecu na “Reviji skokov” pomerile na tekmi mešanih parov. Zmago je skupaj z Andražem Pograjcem slavila Katja Požun.


Slovenska ženska skakalna reprezentanca [foto: Aljoša Rebolj]

Dekleta dejavne tudi na drugih področjih

Poleg treningov pa so dekleta aktivna tudi na drugih področjih. Tako so se prijazno odzvale vabilu OŠ Karla Destovnika Kajuha Šoštanj na prireditev “Z roko v roki”. Omenjeno šolo so namreč novembra prizadele poplave, z različnimi prireditvami pa šola želi zbrati potrebna sredstva za odpravo posledic poplav. Po sezoni pa so bile skakalke pridne tudi v šolskih klopeh, saj so morale nadomestiti dobršen del šolskega leta, ki so ga tekom zime zamudile.

Jože Berčič dekletom preko poletje ne bo namenil veliko prostega časa. Že v sredo se odpravljajo na tri dnevni trening v italijanski Predazzo, v juliju pa bodo opravile pet dnevne priprave v avstrijskem Beljaku ter dva sklopa treningov v Kranju. Konec meseca julija (26. julij) pa bodo z udeležbo na prvi tekmi poletne velike nagrade v nemškem Hinterzartnu prvič preverile pripravljenost v mednarodni konkurenci.

Leave a Comment