Skakalke z lepim ekipnim uspehom, Klinčeva na 10. mestu

Na 5. posamični tekmi svetovnega pokala v smučarskih skokih za dekleta so naše orlice vpisale lep ekipni uspeh, potem ko je Ema Klinec osvojila 10., Urša Bogataj 11., Nika Križnar 13. in Špela Rogelj 19. mesto.

Po včerajšnji zgodovinski ekipni tekmi deklet, smo danes videli še posamično tekmo v Hinterzartnu. Slovenijo so zastopala ista dekleta, kot včeraj.


Ema Klinec [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Prva je svoj nastop v malce bolj mirnih vetrovnih razmerah kot včeraj opravila Ema Klinec, ki je z 92 metri skočila na 11. mesto, tik za Niko Križnar, ki je nastopila kot naslednja Slovenka. Mlada Križnarjeva je pristala pri 95 metrih. Takoj za Klinčevo je bila na 12. mestu Urša Bogataj s 93 metri, Špela Rogelj pa je z 91 metri zasedala 15. mesto po prvi seriji. Vodila je Maren Lundby pred Katharino Althaus in Ramono Straub.

V finalni seriji se napad na višja mesta ni izšel Rogljevi, ki je s 86.5 metri in skupno 197,8 točkami padla na končno 19. mesto. Bogatajeva je s 94 metri in skupno 215,9 točkami napredovala na rob deseterice, bila je enajsta. Križnarjeva se žal ni obdržala med najboljšo deseterico, potem ko je z 91 metri in 212,3 točkami zdrsnila na 13. mesto. Prvič letos je bila tako najboljša naša Klinčeva, ki je v finalu s 95.5 metri in skupno 219,8 točkami končala na 10. mestu. “Bom kar stroga z oceno, saj nisem zadovoljna ne s prvim in ne z drugim skokom. Če je to dovolj za deseterico, je to toliko bolje zame, ampak jaz se bom osredotočala, da napake, ki se pojavljajo, odpravim. Ostalo bo prišlo nakdnadno. Dres je zdaj super, to smo odpravili in me zelo veseli. Škoda, ker smo za to potrebovali toliko časa, pobralo je veliko energije. A korak za korakom se stvari sestavljajo. V opremi ni nobenih izgovorov več, zdaj se osredotočam samo na skoke,Lillehammerju. Domača matadorka je bila na koncu druga, na tretje mesto se je s četrtega po prvi seriji prebila Sara Takanaši.

Glavni trener Sten Baloh je črto pod zadnjo tekmo v letošnjem koledarskem letu potegnil takole: “Včeraj nisem bil tako razočaran, kot sem bil šokiran. A s puncami smo že pri večerji obrnili vse v pravo smer in to se je pokazalo tudi danes na tekmi. Ne seštevamo rezultatov, a danes bi bili gladko tretji. Vsaka tekma je pač tekma zase. Vesel sem, da so punce iz tistega, kar se je zgodilo včeraj, potegnile veliko, lepo to sprejele in danes dokazale, da se spodrsljaji v želji in visokih ciljih zgodijo. Danes smo se dvignili, kar je največji plus vsega kar se je dogajalo tu. Vem, da sodijo višje, a tako je potrebno vzeti. Smo blizu, a še vedno ne tam, kjer bi radi bili. Na vrsti je premor, izkoristili ga bomo in se v miru pripravili na nadaljevanje sezone po novem letu.

Svetovni pokal za dekleta se bo nadaljeval v začetku januarja v romunskem Rasnovu.


Rezultati: Svetovni pokal .: Hinterzarten
Izjava: Ema Klinec (.mp3)
Izjava: Stane Baloh (.mp3)


Leave a Comment