Skakalke zaradi težav s smučmi v kvalifikacije jutri

Karavana svetovnega pokala v smučarskih skokih za dekleta se je preselila v mrzli Nizhny Tagil, kjer jih jutri in v nedeljo čakata tretja in četrta tekma letošnje sezone. Sprva je bilo predvideno, da bodo danes opravile tudi s kvalifikacijami za jutrišnjo tekmo, a temu ni bilo tako. Organizatorji so kvalifikacije prestavili na jutri, saj italijanska reprezentanca še ni dobila smuči, ki so ostale v Benetkah.


Slovenska skakalke so danes v Rusiji opravile le z uradnim treningom [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Žirija je tako na tehnični seji sprejela odločitev, da bodo kvalifikacije na sporedu jutri ob 15.30 uri po lokalnem času (11.30 uri po slovenskem) namesto poizkusne serije. V Rusiji je sicer okrog 25 stopinj pod ničlo, v polarnem mrazu pa so danes nekatere skakalke opravile dva, druge pa tri skoke za trening. Od naših je bila najbolj razpoložena Ema Klinec, ki je v drugi seriji skočila 93.5 metrov (3. daljava), Nika Križnar je v prvi seriji pristala pri 90 metrih (5. daljava), Maja Vtič in Špela Rogelj sta v drugi seriji pristali pri 88 metrih (13. daljava), Katja Požun pa je v drugi seriji skočila 80.5 metrov (35. daljava). Daljavo dneva je postavila Sara Takanaši s 97.5 metri v tretji seriji.

Danes smo opravili le uradni trening v Nizhny Tagilu, ker so Italijanke ostale brez smuči oziroma so ostale v Benetkah. Na tehnični seji je žirija sprejela odločitev, da so kvalifikacije jutri ob 15.30 namesto poskusne serije. V polarnem mrazu so nekatere tekmovalke opravile dva, ostale tri skoke. Naša dekleta so se kar v redu znašla na skakalnici, skoki niso toliko “zgodnji” , kot na Norveškem in gremo lahko mirno jutri v kvalifikacije in tekmo. Pa še otoplilo se bo za 15 ali več stopinj, na minus 9 stopinj,” je po treningu sporočil glavni trener Stane Baloh.

Na jutrišnji tekmi, ko naj bi se otoplilo tudi do 9 stopinj pod ničlo, imata nastop zagotovljen Klinčeva in Vtičeva.


Rezultati: Svetovni pokal .: Nizhny Tagil :. Trening


Leave a Comment