VIDEO: Skakalci premierno predstavili pesem Krila


Glasbeni nastop skakalcev skupaj z Neisho [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Pod Kristalno skakalnico v ljubljanskem BTC-ju so se ustavile nordijske smučarke in smučarji, ki bodo nastopili na novoletnih turnejah v smučarski skokih in teku na smučeh. Po njihovi novinarski konferenci so se ob doskočišču simbolične skakalnice namreč v družbi Neishe predstavili s pesmijo Krila. Dogodek je potekal v okviru že ves decembrski čas trajajočega sklopa prireditev “Ljubno v Ljubljani”, ki se dogajajo ob doskočišču simbolične skakalnice. Tokrat je Ljubno zamenjala Planica. Smučarska zveza Slovenije je namreč prireditev preimenovala v “Planica v Ljubljani”. Slovenska prestolnica je bila tako priča posebnemu dogodku, ki je imel velik pridih Planice. V dolini pod Poncami bodo tekme svetovnega pokala potekale med 21. in 24. marcem 2013.

Neisha se je predstavila s svežo predelavo svoje pesmi Krila. Moči je združila z našimi skakalkami in skakalci, ki so se nedavno zaprli v studio in na Neishino pesem posneli spremljevalne vokale. Pesem sedaj vsebuje veliko navijaškega in timskega duha, seveda pa se je cel proces nastajanja pesmi dokumentiral. Pod taktirko mladega režiserja Klemna Udovča Clementina je tako nastal spot, ki Neisho ter skakalce in skakalke postavlja v drugačno, njim manj poznano okolje. Neisha se znajde na skakalnici, športniki pa v studiu. Vsi so se odrezali odlično, njihova skupna Krila, pa so s premiero videospota dodobra ogrela vso zbrano množico ob 110-metrski skakalnici.

Ob skakalnici se ves čas dogaja

Že od začetka decembra Ljubljančani lahko opazijo markantno svetlečo instalacijo, ki se spušča z najvišje stavbe v Sloveniji – s Kristalne palače. Gre za simbolično skakalnico, postavljeno v podporo Ljubnemu, “ženski Planici” in zibelki ženskih smučarskih skokov. 110-metrska skakalnica, ki se v ljubljanskem BTC Cityu spušča z 89 metrov visoke Kristalne palače, pa ni le mogočen simbol Ljubnega oziroma ljubenske skakalnice. Vznožje skakalnice, ki obiskovalcem ponuja obilo zabave in brezplačno dričanje z napihljivimi blazinami, že cel december gosti tudi vrsto dogodkov. Slednji z odličnim vzdušjem in glasbeno noto skrbijo za spodbudo naših skakalk, da bodo na tekmah svetovnega pokala na Ljubnem, februarja 2013, posežejo po vrhunskih rezultatih.


Fotogalerija: 21.12.2012, “Planica v Ljubljani” [foto: Klemen Zibelnik/smucka]Pod skakalnico v BTC-ju [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Leave a Comment