Skakalni reprezentanci v Planici pilita formo pred novo sezono

Najboljši smučarji skakalci in skakalke se v teh dneh na novo sezono svetovnega pokala pripravljajo na domačih skakalnicah v Planici, kjer trenirajo na ledeni smučini. Pred začetkom sezone prihodnji teden v Wisli so danes strnili nekaj misli tako v moškem kot ženskem skakalnem taboru.


Slovenska skakalna reprezentanca [foto: sloski]

Zoran Zupančič, glavni trener ženske skakalne reprezentance
Lahko rečem, da je za nami res lepa poletna sezona, rezultatsko tudi zelo uspešna. Letos se nam svetovni pokal začne malenkost prej. Ocenjujem, da je forma tekmovalk boljša kot lani pred samim štartom. V Planici smo na finalnih pripravah pred odhodom v Wislo. Testiramo še nekatere stvari, popolna ekipa za Wislo pa bo znana jutri, medtem ko imajo štiri mesto že zagotovljeno. To so Urša Bogataj, Nika Križnar, Ema Klinec in Nika Prevc.

Robert Hrgota, glavni trener moške skakalne reprezentance
Poletnega vremena, ki je v Planici se niti ne čuti, saj smo na skakalnici že zelo zgodaj zjutraj. Morda bi bila naša tokratna ura zgodnja že za alpince. A to nas ne moti, saj so razmere zelo dobre, tako kot že lani. To je plus, saj če pridemo na trening v Planico, pomeni, da imaš dobre pogoje za to in to izkoriščamo. Občutek zime pa mislim, da bo prišel po Wisli, ko bomo tekmovali v Ruki. V Wisli bodo nastopili fantje, ki so člani A ekipe, torej Peter Prevc, Anže Lanišek, Timi Zajc, Domen Prevc, Lovro Kos in Žiga Jelar.

Urša Bogataj
Mislim, da vse komaj čakamo, da se začne. Dobro je, da prihajajo tekme, da ni vseskozi samo trening. Pripravljena sem podobno kot poleti, a predvsem si želim uživati v vsem skupaj.


Skakalke [foto: sloski]

Peter Prevc
Za seboj imam veliko sezon, tako da je dovolj, če ti v tem obdobju trener zaupa in potem, ko pride tekma, vidiš, kje si. Lahko si na treningu super, pa si potem v povprečju na tekmi. Zdaj je kar je, poizkusiš narediti čim manj napak in to je to.

Nika Križnar
Skoki gredo v pravo smer, sploh glede na to, da sem bila vmes tri tedne brez skokov. Zdi se mi, da je vse skupaj nad pričakovanji, kaj bo na tekmah, pa bomo videli. Za enkrat sem z vsem skupaj zadovoljna.

Anže Lanišek
Ne bi rad ničesar napovedoval že tako zgodaj. Cilji so vedno visoki, gremo tekmo po tekmo in potem bomo videli kako bo. Lahko si prvak na treningu, pa te na tekmi ni potem niti zraven.

Timi Zajc
Na tekmi upam, da bo izvedba podobna kot na treningih in to bo prineslo tudi zadovoljstvo na koncu. Upam, da se vse izide kot si želim.

Ema Klinec
Po Klingenthalu vse poteka, kot smo si začrtali, zadovoljna pa sem s celotnim poletnim obdobjem, ko sem prej imela bolj proste roke. Pripravljenost je zdaj v redu in upam, da to pokažem tudi na tekmah.


Skakalci [foto: sloski]

Taja Bodlaj
Izpiliti moram še nekaj stvari pred prvimi tekmami, tako da upam, da mi to tudi kmalu uspe.

Lovro Kos
Poletje sem imel zapolnjeno tudi z drugimi obveznostmi, kar pravzaprav pomaga, da glavo malce odmakneš od samih skokov. Kako sem pripravljen težko rečem, saj nisem bil na veliko tekmah, tako da bomo videli kako se vse odvije.

Žiga Jelar
Rad bi dobro začel s sezono, ko se bo vse skupaj začelo, bo vse skupaj bolj sproščeno.

Domen Prevc
Za to, da začenjam bolje pripravljen kot v prejšnjih letih, sem zagotovo naredil več kot v preteklosti. Tehnično je še nekaj malenkosti, a upam, da se to v naslednjih dneh lahko odpravi. V Wisli želim normalno delati to kar znam in potem bo vse v redu.

Katra Komar
Poleti je šlo vse kar dobro, trenutno pa je krivulja malce zanihala, a upam, da se spet vse dvigne.

Maja Vtič
Malce imam težav z opremo, nekaj težav je pri samih skokih, a upam, da se kmalu vse obrne navzgor.

Leave a Comment