Skoki v Kuusamu odpovedani

Finskim organizatorjem še naprej nagaja veter, ki je bil premočan že za kvalifikacije. Kljub vsemu so našli krajšo luknjo v težavnih razmerah, da so lahko začeli prvo serijo z domačinom Samijem Heiskanenom. Nato je že sledila prva od mnogih krajših prekinitev, med katero je žirija odločila, da bo izpeljana samo ena serija in bo obveljal rezultat tega edinega nastopa. Kmalu so se razmere dovolj umirile in ponovno se je začel boj za uvrstitve na tretji posamični preizkušnji v olimpijski sezoni.

Po uvodnem skoku in prekinitvi po njem, so imeli vsi tekmovalci do Poljaka Jana Mature s štartno številko 34 podobne pogoje – precej močan, a vseeno povsem varen vzgornik. Med njimi so nastopili trije naši orli: najbolje se je izkazal Matjaž Pungertar in pristal pri 132 metrov. Manj uspešna sta bila Tomaž Naglič (126m) in Jernej Damjan (116,5 m), ki po odličnih rezultatih iz poletne sezone kar ne najde pravega ritma in ostaja v ozadju.


Organizatorji v Kuusamu nimajo sreče z vetrom [foto: Ania Trybus/smucka]

V trdi temi in obupnem mrazu so marsikateri tekmovalci ob zaletni rampi po več minut čakali na svoj nastop – med žrtvami umikanja z in spet nazaj na rampo je bil tudi Jaka Hvala. Po nekajminutnem čakanju je žirija odločila, da nadaljnje zavlačevanje in prestavljanje nima smisla, saj le ogroža varnost skakalcev in tako povsem odpovedala tekmovanje.

Naslednji konec tedna se selimo na Norveško in sicer v prizorišče zimskih olipijskih iger pred dvajsetimi leti – Lillehammer, kjer bodo nastopila tudi dekleta.

Leave a Comment