Slalom za 51. Pokal Vitranc bo začel Myhrer

Potem ko je žreb startnih številk za veleslalom, ki ga je dobil Američan Ligety, potekal na sestanku vodij ekip, je bil, kot leta poprej, žreb za nedeljski slalom izveden javno. Najboljšo petnajsterico slalomistov v svetovnem pokalu je tako lahko videla množica obiskovalcev, ki se je zbrala na parkirišču pred dvorano Vitranc v Kranjski Gori.


Oder na prizorišču javnega žreba startnih številk. [foto: Klavdija Ahačič/smucka]

Največ sreče pri žrebu je imel Šved Andre Myhrer, ki je izvlekel enico, kljub temu pa ostali niso bili razočarani. Podkorenska strmina je namreč v odličnem stanju, zato ni dvoma, da ne bi zdržala nastopov vseh tekmovalcev.


Slalom bo začel Šved Andre Myhrer. [foto: Klavdija Ahačič/smucka]

Številka sedem – najslabša, ki jo lahko izbere skupina tekmovalcev, ki so razvrščeni na mestih od ena do sedem v slalomskem seštevku – je doletela povratnika po poškodbi Ivico Kostelića. Hrvat, ki je poleg Ligetyja ljubljenec slovenskega občinstva, je zopet presenetil z dobro slovenščino in se zahvalil vsem slovenskim navijačem, ki so ga toplo pozdravili že na veleslalomski tekmi.

Kostelić je bil vesel tudi statne številke sedem. [foto: Klavdija Ahačič/smucka]

Izmed prvokategornikov sta manjkala Italijan Giuliano Razzoli in Nemec Felix Neureuther. Oba naj bi imela trebušne težave, na startu slaloma pa naj bi se vseeno pojavila.

Javni žreb kljub kratkotrajnemu navdušenju obiskovalcev ni bil presežek kranjskogorskega dogajanja. Kakšna sprememba tu in tam bi popestrila večer tako vrhunskim smučarjem kot tudi navijačem. Slednjih bi bilo morda na nekoliko pestrejšem in zabavnejšem žrebu še precej več.

Spet bo nastopila šesterica Slovencev. Najboljši slalomist letošnje sezone Mitja Valenčič bo nosil številko 21, Matic Skube 54, Patrick Jazbec 64, Miha Kuerner 65, Žan Kranjec 68 in Mišel Žerak 69.

Prva slalomska vožnja bo ob 9.30, veliki finale pa ob 12.30.


Startna lista: Svetovni pokal .: Kranjska Gora :. Slalom (m)
Fotogalerija: 10.03.2012, Kranjska Gora :. Žreb številk


Leave a Comment