Slavje Norvežanov, Slovenci sedmi

Norveški biatlonci so dobili štafetno preizkušnjo v Ruhpoldingu, potem ko je Emil Hegle Svendsen v zadnjem krogu prehitel Nemca Simona Schemppa. Zmagovalci dveh štafetnih preizkušenj v letošnji sezoni, Rusi, so bili tokrat tretji.

Med petindvajsetimi štafetami, ki so nastopile na današnji tekmi, je bila slovenska reprezentanca v postavi Klemen Bauer, Jakov Fak, Rok Tršan in Janez Marič sedma. Odlično je nastopal predvsem Fak, ki je zadel vseh 10 strelov in tako Tršanu predal kot prvi. Ta je v primerjavi z najboljšimi sicer izgubil minuto, a predal kot četrti. V nadaljevanju je nekaj več težav pri streljanju stoje imel Marič, kljub temu pa Slovenijo na koncu v cilj pripeljal kot sedmo. To je za slovenske biatlonce najboljša uvrstitev v letošnji sezoni, doslej so namreč bili enkrat 10., drugič 11.


Jakov Fak je svoj nastop opravil brez napak

“Sedmo mesto je za nas lep uspeh. Vedeti moramo, da imamo dva vrhunska tekmovalca, Bauer se lahko vedno uvrsti med 20., Jakov pa zmaga. Prvi je svojo nalogo opravil zelo dobro, drugi pa odlično. Fakov nastop je bil danes verjetno najboljši od vseh. Odločitev, da na tekmo pošljem Roka ni bila težka, saj je bil v Oberhofu edini, ki ni odšel v kazenski krog. Verjel sem, da bo tudi tukaj lahko streljal stabilno, tekaško pa je bil prav tako zelo dober, saj se je kosal s Peifferjem in Boejem, ki sta med najboljšimi tekači. Odločitev je bila prava, čeprav je mogoče kdo zavijal z očmi, ko sem ga postavil v ekipo. Če bomo nanj računali v prihodnosti, so vse takšne izkušnje zelo dragocene. Kar se Janeza tiče je nastopil v najtežji predaji, v kateri so šli vsi na polno od prvega metra naprej. Streljanje v leže je šlo lepo skozi, se je pa videlo, da je počasnejši. Če bi šel z ostalimi na progo bi lažje tekel, tako je pa cel krog odtekel sam. Nato je bil prvi strel precej zgrešen, drugi pa so bili na robu. Z nekaj sreče bi lahko že v prvo vse pospravil. Vseeno je modro hitro postreljal, odšel v kazenska kroga in zadržal sedmo mesto. S tem smo lahko več kot zadovoljni,” je prvo preizkušnjo v Nemčiji ocenil glavni trener Uroš Velepec.

V Ruhpoldingu bo v jutri ženski šprint, v soboto moški šprint, v nedeljo pa se bodo tako ženske kot moški pomerili na tekmi s skupinskim štartom.

Leave a Comment