Slavje Watabeja, Slovenca brez točk

Nordijski kombinatorci so petkov dan izkoristili za tekmo svetovnega pokala v finskem Lahti. Na skakalnem delu, kjer je sodniško vlogo opravljal tudi Boštjan Ahačič, je najbolje nastopil Norvežan Haavard Klemetsen, ki je imel s 122,5 m kar 28 sekund prednosti pred Nemcem Tinom Edelmanom (119,5) in 40 sekund pred tretjim Manuelom Faisstom (119,0) prav tako iz Nemčije. Izmed slovenske dvojice je bil znova boljši Gašper Berlot, ki je s 107,5 m zasedal 32. mesto na 10 kilometrsko tekaško preizkušnjo pa se je podal z 2 minutama in 18 sekundami zaostanka. Marjan Jelenko (99,0 m) je na 41. mestu zaostajal že tri minute in 11 sekund. Slednji se je nato odrekel tekaškemu delu.


Gašper Berlot [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Na tekaškem delu so bili tekmovalci soočeni z novim snegom, ki je zapadel preko obstoječega mokrega, zaradi česar je bilo še toliko težje teči. Na koncu je največ moči ostalo Japoncu Akitu Watabeju (8. po skokih), ki je v cilj prišel tri sekunde hitreje kot drugi Nemec Johannes Rydzek (9.). Na najnižjo stopničko zmagovalnega odra pa je stopil Nemec Fabian Riessle (6.), ki je za zmagovalcem zaostal za 9,1 sekunde.

Gašper Berlot je tekaško odtekel po svojih močeh, a ga je nekaj tekmecev še prehitelo, tako da je 15. tekmo sezone končal na 37. mestu izven dobitnikov točk. Tako se Gašperju vse bolj odmika nastop na finalni tekmi v Oslu prihodnjo soboto, saj je v skupnem seštevku sedaj 35.

V soboto je na sporedu ekipni šprint.


Rezultati: Svetovni pokal .: Lahti


Leave a Comment