Slokarjeva po 16. mestu v finalu odstopila

Po odpovedani veleslalomski preizkušnji svetovnega pokala za ženske je na Semmeringu v Avstriji prišla na vrsto slalomska tekma, četrta v tej sezoni. Tako kot pred 24. urami je Slovenijo zastopala četverica deklet – tokrat so bile na startu Ana Bucik, Meta Hrovat, Neja Dvornik in Andreja Slokar.

Po uvodni vožnji sta vodilni tekmovalki ločili le dve stotinki sekunde. Prvo mesto je zasedala Mikaela Shiffrin iz ZDA (51.09), druga je bila Michelle Gisin iz Švice, tretje mesto pa je z 32 stotinkami zaostanka za vodilno zasedala domačinka Katharina Liensberger.

Prvi slovenski nastop se ni izšel po željah. Bucikovi smuči namreč niso stekle, kot bi morale, tako da je ob prihodu čez ciljno črto zasedla predzadnje, 20. mesto, njen zaostanek za Shiffrinovo pa je znašal 3 sekunde. Na koncu je zdrsnila na 31. mesto, finale pa je zgrešila za 7 stotink.


Michelle Gisin je bila najboljša na slalomu v Semmeringu [foto: GEPA]

Hrovatova, ki je startala kmalu za Bucikovo, je bila na prvem merjenju časa podobno hitra, žal pa je kmalu nato sledil trenutek nepazljivosti, saj je povozila količek. Svoj nastop je v spodnjem delu proge predčasno sklenila tudi Dvornikova, ki je sicer smučala dobro in bila v boju za finale.

Odličen nastop pa je uspel Slokarjevi, ki je nastopila šele na svoji sedmi tekmi svetovnega pokala. S startno številko 56 je bila zelo hitra in se uvrstila na 16. mesto, s tem, da je njen zaostanek za vodilno znašal 2.26 sekunde.


Andreja Slokar [foto: Aleš Fevžer/Zlata Lisica]

Andreja je brezkompromisno začela tudi v drugo, izkazalo se je namreč, da je imela na prvem odseku proge celo 13. najboljši čas finala. Žal pa bo morala na prve točke svetovnega pokala še nekoliko počakati, saj je ob napaki nato pristala v snegu in odstopila. ”Na startu sem si rekla, da mi ne pomaga le to, da pridem v cilj, rekla sem si, da bom odsmučala tako kot znam in napake se dogajajo. Če želiš biti hiter, so napake del tekme. Nisem žalostna, bolj bi bila žalostna, če bi se dričala po progi in prišla dol z nekim hudim zaostankom. Tako da je v redu, sem zadovoljna. Zdaj mi bo sigurno lažje, vsako tekmo se bom potrudila najbolje startati, dati vse od sebe in to je to,” je po tekmi dejala Slokarjeva.

Prve slalomske zmage se je veselila Gisinova, ki je imela drugi najboljši čas finala, na drugo mesto se je povzpela Liensbergerjeva, medtem ko je Shiffrinova končala na tretjem mestu.


Rezultati: Svetovni pokal .: Semmering :. Slalom (ž)


Leave a Comment