Slovenci na Pokljuki s startnimi številkami 3, 33, 70 in 91

Slovenska biatlonska četverica bo jutri na spritnerski preizkušnji nastopila z naslednjimi startnimi številkami: Klemen Bauer 3, Jakov Fak 33, Janez Marič 70 in Peter Dokl 91.


Biatlonci so pripravljeni za prvo tekmo na Pokljuki [foto: Tomaž Šušteršič]

Na startni listi so 103 tekmovalci, ki se bodo s starta na prvi tekmi svetovnega pokala na Pokljuki podali v štirih skupinah. V vsaki izmed njih bo po eden od slovenskih strelcev na tekaških smučeh. Prvi bo prenovljeno progo na Rudnem polju preizkusil Klemen Bauer, pred njim bosta startala le Belorus Evgeny Abramenko in Italijan Christian De Lorenzi. V drugi skupini bo začel naš največji adut za najvišja mesta Jakov Fak, ki bo nosil številko 33. Janez Marič bo startal ob 14.55, imel bo številko 70, Peter Dokl pa upa, da mu bo srečo prinesla številka 91, s katero se bo s starta na 10-kilometrsko progo podal ob 15.05.

Vodilna v svetovnem pokalu Francoz Martin Fourcade in Nemec Andreas Birnbacher bosta startala kot 43. oziroma 8., norveška zvezdnika Emil Hegle Svendsen in Ole Einar Bjorndalen pa kot 13. oziroma 21. Sprinterska tekma se začne ob 14.20.


Startna lista: Svetovni pokal .: Soelden :. Veleslalom (m)


Leave a Comment