Slovenci slavili na ekipni tekmi v Zakopanah

Svetovni pokal v smučarskih skokih se je nadaljeval v poljskih Zakopanah, kjer je bila na sporedu ekipna preizkušnja. Na 16 tekmi sezone je v prvi seriji nastopilo deset reprezentanc, med katerimi je vodila Poljska pred Slovenijo in Norveško. Vsi naši skakalci Jurij Tepeš (127,5 m), Robert Kranjec (126,5), Jaka Hvala (126,0) in Peter Prevc (121,0) so v “prvem polčasu” nastopili dobro in tako v finalno serijo odšli z dobro popotnico.


[foto: GEPA]

Naši orli so z dobrimi nastopi uspešno nadaljevali tudi v finalni seriji, kjer so svoje predstave le še stopnjevali. Na koncu so se varovanci Gorana Janusa veselili druge zmage v zgodovini slovenskih skokov. Prvenec so doživeli lani na velikanki v Oberstdorfu. Drugo mesto so na koncu zasedli domačini (Piotr Zyla, Maciej Kot, Krzysztof Mietus, Kamil Stoch) , tretji pa so bili Avstrijci (Wolfgang Loitzl, Andreas Kofler, Thomas Morgenstern, Stefan Kraft).

Tekma je bila zelo težka. Pogoji so bili spremenljivi, saj smo videli dva ponesrečena nastopa Norvežana in enega Poljaka. Hitro lahko pride do napake. Danes smo bili konstantni, kar je danes odločalo. Fantom čestitam za zmago. To je fantastičen uspeh. Po naravi smo optimisti in v tem športu je vse mogoče,” je po tekmi dejal Janus ter spregovoril tudi nekaj o pričakovanjih pred sobotno tekmo: “Najprej so na vrsti kvalifikacije, kjer je želja uvrstitev vseh sedmih skakalcev na tekmo. Potem pa gremo naprej.

V soboto je na sporedu še posamična tekma.


Rezultati: Svetovni pokal .: Zakopane :. Uradni rezultati
Izjava: Goran Janus (.mp3)


Leave a Comment