Slovenci z ničlo na nočnem slalomu

Madonna di Campiglio je gostila še četrto zaporedno tekmo svetovnega pokala smučarjev v štirih dneh. Ob progi Canalone Miramonti je bilo kljub večernemu terminu sorazmerno toplo, zato so imeli tekmovalci mehkejšo podlago ob nastopih. Z danimi razmerami se je najbolje znašel Norvežan Hendrik Kristoffersen, ki je prišel do šeste zmage v karieri. Do drugega mesta je prišel z velikim zaostankom 1,25 s Avstrijec Marcel Hirscher, ki se je v finalni vožnji za las izognil trčenju z dronom. Na drugem slalomu sezone je na najnižjo stopničko zmagovalnega odra stopil še en naš severni sosed Marco Schwarz, ki je po polovici tekme zasedal le 17. mesto.


Matic Skube je tokrat odstopil [foto: GEPA]

Slovenski tekmovalci tokrat niso osvojili točk. Najbližje jim je bil na poti Matic Skube, ki pa je po pogumnem začetku, v drugi polovici prve proge napravil napako in predčasno končal nastop. Do cilja pa sta uspešno prišla Miha Kuerner (+4,29) in Žan Grošelj (+4,84), ki pa sta bila na 54. in 58. mestu prepočasna za nastop v finalu.

Realne možnosti za finalni nastop je imel le Matic, saj je imel najboljšo štartno številko. Od njega smo pričakovali, da se bo uvrstil vsaj v drugi tek. Naredil je podobno napako v srednjem delu, ne tam, kjer je odstopil, kot v Val d’Iseru. Napravil je tehnično napako, katero bomo morali odpraviti, saj so nas takšne napake stale že drugega odstopa. Ima hitrost, je sorazmerno dobro pripravljen, vendar mora dvakrat do cilja prismučati. Današnja ocena ni dobra. Do naslednjega slaloma imamo še nekaj časa. Januarja je za slalomiste najpomembnejši del z največ tekmami. Kuerner je peljal zelo slabo, glede na njegove izkušnje in njegova leta. Trenira sam. Njegova pripravljenost trenutno ni na nivoju, da bi lahko konkureriral tekmovalcem, ki se uvrščajo v drugi tek. Grošelj pa je mlad tekmovalec. To je njegova prva sezona v svetovnem pokalu. Prvi štart svetovnega pokala izven Slovenije je opravil pred dobrim tednom dni v Val d’Iseru. Napravil je nekaj napak. Z njegovo štartno številko je bilo zelo težko dobro odsmučati, saj proga ni dovoljevala lahkega oz. dobrega smučanja. Njemu nimam kaj odčitati,″ je analizo nastopov naših smučarjev napravil odgovorni trener za tehnične discipline Klemen Bergant ter nekaj misli obrnil tudi na težave z zeleno zimo ter iskanjem primernega prizorišča za treninge: ″S tem vprašanjem se ukvarjajo vse reprezentance. Snega je v Evropi zelo malo. Začnejo se prazniki, smučišča živijo od turistov, ne od nas. Trenutno smo še v fazi dogovarjanja, kje bomo trenirali. Nekaj opcij imamo, zato zelo težko rečem, kje bomo na koncu pristali. Upam, da bom sploh našli smučišče, ki nas bo hotelo gostiti.


Rezultati: Svetovni pokal .: Madonna di Campiglio :. Slalom (m)


Leave a Comment