Slovenija brani srebro na tekmi mešanih štafet

Mineva še zadnji dan pred začetkom biatlonskega svetovnega prvenstva v češkem Novem Mestu, ki ga bodo v tekmovalnem smislu jutri odprle mešane štafete. Slovenska četverica Andreja Mali, Teja Gregorin, Klemen Bauer in Jakov Fak bo branila srebrno kolajno z lanskega prvenstva na Bavarskem.

Čeprav je uradni trening pred jutrišnjo 2 x 6 km + 2 x 7,5 km preizkušnjo potekal šele danes med 16.30 in 18.30 uro, so slovenski tekmovalci že opravili glavnino svojih vadbenih obveznosti pred nastopom. Moški del je bil na biatlonskem stadionu že dopoldan, ženski pa sta preizkušali tekmovalne proge in strelišče zgodaj popoldan. Vsi so zadovoljni z opravljenim delom in se veselijo skorajšnjega pričetka prvenstva.


Srebrna mešana štafeta z lanskega svetovnega prvenstva [foto: Tomaž Šušteršič]

Opraviti moramo veliko nalogo in pričakujem težko tekmo. Forma vseh štirih je na dovolj visokem nivoju, da se lahko kosamo z najboljšimi. Seveda bo veliko odvisno tudi od dnevnega razpoložanja, zato si želim, da imamo vsi dober dan. Treba bo biti hiter in natančen, kot je navada v biatlonu. Danes je bila proga že mnogo hitrejša kot včeraj, ker se je ohladilo. Izziv za servisno ekipo in tudi nas na progi, bodo možne zelo spremenljive vremenske razmere. Vreme je zaenkrat pravi fenomen Novega Mesta, saj lahko pada sneg, že čez eno uro pa imamo sonce. Med prvimi tremi reprezentancami v cilju vsekakor vidim tudi našo ekipo, saj imamo lepe možnosti glede na našo pripravljenost,” je napovedal Jakov Fak.

Vsak dan se počutim bolje, z vsakim dnem dobivam boljši občutek hitrosti. Imel sem trening s hitrimi prehodi in menjavami ritma in občutki so res dobri. Na strelišču bo treba biti pozoren še na veter, ki bi lahko tudi krojil strelske razplete. Če smo lani v Ruhpoldingu celo prvi prečkali ciljno črto in šele nato izvedeli, da smo pravzaprav drugi, zakaj je ne bi še enkrat. Ne bi sicer želel biti nostalgičen, ker je treba biti osredotočen na jutrišnji nastop, vendar smo eno leto starejši in tudi toliko bolj izkušeni, kar je kvečjemu naša prednost,” je ugotavljal Klemen Bauer.


Srebrna mešana štafeta z lanskega svetovnega prvenstva [foto: Tomaž Šušteršič]

Upam, da bo vsem štirim uspel najboljši nastop, kot ga je posameznik pač sposoben. Zase točno vem, kje so moje meje. Na zadnjih treningih sem bila strelsko zelo uspešna in to si želim ponoviti tudi na tekmi. Težavice, ki sem jih imela v Anterselvi, so odpravljene in pozabljene, zato se z veseljem odpravljam na tekmo,” je bila suverena Teja Gregorin.

Želim sestaviti svoj najbolj popoln nastop in se bom potrudila, da bo temu res tako. Proga mi je všeč, že lani sem tu prikazala dober tek. Pomembno se bo osredotočiti še na tarče in vetrne razmere, ki smo jih bili sicer navajeni na tem prizorišču, zaenkrat pa veter sploh še ni močneje zapihal. Ker grem na progo prva bo tudi nekaj nervoze in obenem tudi adrenalina. Velik del sezone je za nami, pa tudi izkušenost je na moji strani, zato moram le pogumno začeti,” se je razgovorila Andreja Mali.

Štart tekme bo jutri ob 17.30 uri. Slovenska štafeta v postavi Andreja Mali, Teja Gregorin, Klemen Bauer in Jakov Fak bo med sedemindvajsetimi prijavljenimi ekipami na prsih nosila štartno številko 6.

Leave a Comment