Slovenija s sedmimi prizorišči svetovnega pokala

Spomladanska konferenca Mednarodne smučarske zveze (FIS) je vsebovala tudi zasedanje Predsedstva, ki je imelo na dnevnem redu poročila organizacijskih komitejev FIS Svetovnih prvenstev, Olimpijskih iger in Mladinskih olimpijskih iger, imenovanje tehničnih uradnikov, priporočila FIS tehničnih komitejev, koledarje FIS Svetovnih pokalov in posodobitve različnih pravil. Predsedstvo je naslovilo še nekaj ključnih zadev, med drugim tudi televizijske in trženjske pravice za FIS Svetovna prvenstva v alpskih in nordijskih disciplinah v letih 2019 in 2021.


[foto: Klemen Zibelnik]

Potrjene so bile manjše spremembe v koledarju tekmovanj za svetovni pokal v prihajajoči sezoni, Slovenija pa bo najboljše športnike in športnice gostila na sedmih prizoriščih. 18. januarja bo deskarje in deskarke gostila Rogla, kmalu za tem pa bo najboljše smučarke skakalke prišle na Ljubno ob Savinji, kjer bodo tekmovale 25. in 26. januarja. Isto soboto in nedeljo se bodo v Bohinju spopadli telemark smučarji, alpske smučarke bodo 1. in 2. februarja merile moči na tekmah svetovnega pokala v Mariboru, od 3. do 9. marca pa bomo na Pokljuki spremljali tekme v biatlonu. Kranjska Gora bo prizorišče moških tekem v alpskem smučanju – 8. in 9. marca – finale svetovnega pokala v smučarskih skokih pa bo na sporedu v Planici. Tekme so bodo zvrstile od 21. do 23. marca.

Predsedstvo je potrdilo tudi kandidate za FIS Svetovna prvenstva v letih 2018 in 2019, kot tudi postopek volitev 5. junija v Barceloni. Poleg avstrijskega Seefelda, nemškega Oberstdorfa in kazahstanskega Almatija, za Svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju 2019 seveda kandidira tudi Planica.

Leave a Comment