Slovenke v Lahtiju brez točk

Finsko prizorišče svetovnega pokala v teku na smučeh je na dan žena postreglo s tekmo na razdalji, kjer so se dekleta pomerile na 10 km v klasični tehniki s posamičnim štartom.

Ponovno je v Lahtiju pokorila vso konkurenco Norvežanka Marit Bjorgen, ki si je s prednostjo 17,3 sekunde pred rojakinjo Heidi Weng pritekla veliki kristalni globus. Popolno norveško zmagoslavje je preprečila Švedinja Charlotte Kalla (+25,3) na 3. mestu.


Lea Einfalt [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Slovenija je imela v boju dve Slovenki, specialistka za distance Lea Einfalt je v njej manj ljubi klasični tehniki osvojila solidno 33. mesto, Nika Razinger pa je prav tako odtekla lep tek in osvojila 38. mesto.

Sem zadovoljna z današnjo klasiko. Sicer sem bila se km pred ciljem v točkah, potem sem v ravnini izgubila 5s. Ne bi mogla it hitreje, od sebe sem dala maksimum Pohvalit moram tudi servis za hitre smuči, je povedala Einfaltova, ki jo naslednjii konec tedna čaka zadnja letošnja preizkušnja za svetovni pokal in sicer “kraljeva tridesetka” na Holmenkollnu nad Oslom.

Naslednje prizorišče svetovnega pokala je norveški Drammen, kjer se bo v sredo 11. marca odvil mestni sprint v klasični tehniki. Slovenija bo imela na štartu dve dekleti, Katjo Višnar in Alenko Čebašek.


Rezultati: Svetovni pokal .: Lahti


Leave a Comment