Slovenska himna v Willingenu

Na skakalnici Mühlenkopf v Willingenu (HS 140), se je pravkar končala tretja ekipna tekma za svetovni pokal. Jurij Tepeš, Jaka Hvala, Peter Prevc in Robert Kranjec so po Zakopanah znova ugnali vso konkurenco in se z veliko prednostjo pred tekmeci razveselili še druge zaporedne ekipne zmage.


Četverica slovenskih junakov [foto: GEPA]

Slovenci so  dobro nastopili že v kvalifikacijah pred nedeljsko posamično tekmo, kjer je bil najboljši Prevc na drugem mestu. Tudi na treningu so pokazali, da bodo med glavnimi favoriti za stopničke. V prvi seriji je slovenska četverica nastopila odlično. Jurij Tepeš in Jaka Hvala sta skočila 140 m, Peter Prevc je bil še tri metre daljši, Robert Kranjec je pristal pri 139,5 m. Z najboljšim seštevkom točk so suvereno stali na prvem mestu, pred Norveško so si nabrali približno 32 točk prednosti, kot tretja je finale začenjala Nemčija še z večjim zaostankom. Avstrija je bila tokrat z nekoliko okrnjeno ekipo (šele) četrta.


Že v včerajšnjih kvalifikacijah je Prevc nastopil odlično, danes pa je bil s 143 m najdaljši na tekmi [foto: GEPA]

Slovenci težjim vetrovnim razmeram v finalu niso dopustili, da jim odvzamejo mesto na najvišji stopnici odra za zmagovalce, čeprav so nastopili nekoliko slabše kot v prvi seriji. Tepeš je skočil 132 m, Hvala 127 m, Prevc je bil znova najboljši s 142 m, Kranjec pa je nastopil prav zadnji in pristal pri 132,5, kar je bilo več kot dovolj za zmago. Pred drugouvrščenimi Norvežani v postavi Runeja Velte, Toma Hildeja, Andersa Bardala in Andersa Jacobsena, so ohranili kar 17,9 točk prednosti.

“To je bilo šampionsko”

Za nami je zelo lepa tekma v lepem vremenu. Vse skupaj se je dobro izšlo za nas. Zmage nismo pričakovali, vendar smo jo veseli. Za nadaljevanje nemške turneje bomo videli, kako se bomo uspeli spopasti s pritiskom,” je po tekmi povedal Jurij Tepeš. Tudi glavni trener Goran Janus je bil z razpletom zelo zadovoljen: “Tekma je bila zelo napeta in zanimiva. Fantje so vsak po oba skoka napravili odlična. Fantastično. To je bilo šampionsko. Občutek, ko ti tuji trenerji čestitajo za zmago je super. To traja že nekaj časa. Samo tako moramo delati naprej.”

Jutri je ob 14.00 na sporedu še posamična preizkušnja v Willingenu.


Rezultati: Svetovni pokal .: Willingen :. Uradni rezultati


Leave a Comment