Slovenski biatlonci v popolni zasedbi v Ruhpolding

Biatlonke in biatlonci ostajajo na tekmah svetovnega pokala v Nemčiji, le da so se preselili na nam bližjo Bavarsko. Od srede do nedelje jih bo gostil Ruhpolding, ki je eno od svetovno najbolj prepoznavnih biatlonskih središč, vedno do zadnjega kotička napolnjen z navijači. Slovenska ekipa bo prvič letos nastopila v popolni zasedbi, saj so se ji dodatno pridružili še Teja Gregorin, Jakov Fak in Peter Dokl, ki so zaradi treninga na Pokljuki izpustili Oberhof ter mlada, komaj šestnajstletna mladinska reprezentantka Urška Poje, ki bo zapolnila četrto mesto v ženski štafeti.

Ekipo za svetovni pokal sta začasno zapustila Simon Kočevar in Lenart Oblak, ki se bosta konec tedna udeležila pokala IBU v Ridnaunu-Val Ridanni v Italiji.


Biatlonska reprezentanca Slovenije [foto: SZS]

V Ruhpolding smo prišli že včeraj, opravili kratek popoldanski trening, danes pa tudi že oba uradna treninga za štafetne nastope. Zjutraj je bila proga še zelo trda in dobro pripravljena, za moški trening popoldan pa se je zaradi visokih dnevnih temperatur, ki so se dvignile vse do 6 stopinj Celzija, predrla in na treningu so fantje bolj čofotali kot smučali. Jakov se je v vmesnem času okrepil in delno nadoknadil izgubljene treninge, vendar pa še ni v pravem tekmovalnem stanju. Forma se mu bo dvigala šele iz tekme v tekmo. Zadovoljni pa smo, da smo s pomočjo Urške Poje, ki je krasno nastopila na pokalu IBU v nedeljo, končno spet uspeli sestaviti žensko štafeto. Teja je sicer že pred dnevi staknila manjši prehlad s povišano temperaturo, vendar se njeno stanje hitro izboljšuje in nastop ženske štafete ni vprašljiv. Eden od ciljev štafete je nabiranje točk v pokalu narodov za žensko kvoto, poleg tega pa smo želeli dati dekletom še dodatno možnost za nabiranje izkušenj. Tako Anja kot Urška si zaslužita to priložnost, obenem pa je prav, da se spet pojavimo na štartu tudi z žensko žensko. Postavo smo oblikovali tako, da bodo imele tekmovalke kar največ od nastopa,” je trenutno stanje v reprezentanci opisal glavni trener Uroš Velepec.

Pred svojo prvo tekmo svetovnega pokala je Urška Poje strnila nekaj misli: “Dober je občutek, da bom dobila priložnost nastopiti že tako zgodaj, na tako veliki tekmi in pred tolikšno množico ljudi. Proga, ki sem jo preizkusila na treningu, mi je bila všeč, na strelišču pa bom poskusila biti čim bolj natančna in se izogniti kazenskemu krogu. V zadnji predaji bom na progi namreč težko konkurenčna vsem najboljšim biatlonkam, zato več stavim na strelski nastop in predvsem na spoznavanje občutka za tekmovanja svetovnega pokala.

Andreja Mali, Teja Gregorin, Anja Eržen in Urška Poje bodo svoj premierni letošnji nastop doživele že jutri ob 14.30 uri. Dan za tem se jim bodo pridružile še moške štafete, v petek in soboto bodo biatlonke in biatlonci nastopili na posamičnih preizkušnjah, za zaključek pa v nedeljo še na zasledovanjih.

Leave a Comment