Slovenski biatlonci zaradi mraza odpovedali nastop

Vodstvo tekmovanje je resda prižgalo zeleno luč za pričetek tekme biatlonskih mešanih štafet v finskem Kontiolahtiju, vendar so bile kljub prestavitvi štarta za pol ure, temperature po neuradnih podatkih na nekaterih delih proge še vedno pod kritično mejo -20 stopinj Celzija, zato slovenska mešana štafeta v postavi Teja Gregorin, Andreja Mali, Klemen Bauer in Jakov Fak ni nastopila.


Teja Gregorin [foto: Tomaž Šušteršič]

Zdravje naših tekmovalcev je preveč pomembno in v tem trenutku si ne moremo privoščiti, da bi naši ključni biatlonci in biatlonke zboleli tik pred svetovnim prvenstvom. Žal nam je, da je tako, vendar je tveganje preveliko. V Kontiolahtiju imamo na voljo le dve tekmovalki, zato niti nismo mogli zamenjati postave s tistimi, ki morda niso naše najboljše, kot so to storile nekatere države, ki so uvrstile na tekmo biatlonce iz ‘druge lige’,” je s prizorišča sporočil glavni trener slovenske ekipe Uroš Velepec.

Jutri in v nedeljo se na Finskem vendarle obetajo nekoliko višje temperature, zato ostaja razpored za šprinterske in zasledovalne tekme takšen, kot ga je že včeraj potrdila tekmovalna žirija.

Leave a Comment