Slovenski kombinatorci deseti v Schonachu, slavje Norvežanov

Nordijski kombinatorci so se v nemškem Schonachu pomerili na ekipni preizkušnji. Slovensko ekipo so sestavljali Gašper Berlot, Matic Plaznik, Mitja Oranič in Marjan Jelenko. Na skakalnici (HS 106) je najdlje skočil Jelenko (96,5), ostali so zmogli nekaj metrov manj. Kljub temu pa je to pomenilo, da so se naši kombinatorci na tekaški del podali z minuto in 42 sekundami zaostanka. V vodstvu so bili Norvežani pred Avstrijci in Japonci.


Marjan Jelenko [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Na tekaškem delu, kjer je vsak tekmovalec pretekel pet kilometrov, Norveženi (Joergen Graabak, Mikko Kokslien, Magnus Moan, Haavard Klementsen) niso popustili in so se tako v cilju razveselili zmage. Drugo mesto so ob bučni podpori domačih navijačev zasedli Nemci (Tino Edelmann, Bjoern Kircheisen, Johannes Rydzek, Eric Frenzel), tretji pa so bili Američani (Todd Lodwick, Bill Demong, Taylor Fletcher, Bryan Fletcher). Avstrijci so drugo ekipno preizkušnjo sezone končali na četrtem mestu, Japonci pa so bili šesti.

Slovenski tekmovalci so v težkih razmerah na tekaškem delu nekoliko popustili in se tako uvrstili na deseto mesto(+8:24,1). “Veliko smo zamudili že po skokih. Po prvi predaji na teku pa so nam ušle še preostale tri ekipe in smo tako tekli sami. Pogoji so bili zelo težki, ampak bo jutri bolje,” je razplet tekme komentiral glavni trener Primož Triplat.


Rezultati: Svetovni pokal .: Schonach :. Uradni rezultati


Leave a Comment