Slovenski orli tretji v Wisli

Prvo ekipno tekmo v okviru poletne velike nagrade je v poljski Wisli dobila domače ekipa. Maciej Kot, Krzysztof Biegun, Dawid Kubacki in Kamil Stoch so bili tokrat resnično nepremagljivi. Posebno je izstopal finalni nastop Stocha, saj je pristal pri kar 136,0 m ter za meter in pol izboljšal lastni rekord naprave iz pred treh let. Lepšega darila kot zmago veliki množici gledalcev ob skakalnici domači orli ne bi mogli pripraviti. Za 35,8 točk so na drugem mestu zaostali Nemci (Severin Freund, Michael Neumayer, Andreas Wellinger, Richard Freitag) za še 32,4 dodatnih točk zaostanka pa so tretje mesto vknjižili Slovenci.


Slovenski skakalci so v Wisli zasedli tretje mesto [foto: Ania Trybus/smucka]

Kranjec najšibkejši člen

Naši orli preizkušnje niso pričeli najbolje. Prvi član Robert Kranjec je namreč pristal pri le 118,0 m, kar je pomenilo deveto mesto. Preostali trije – Peter Prevc (126,5 m), Jaka Hvala (121,0), Matjaž Pungertar (125,5) – so se bolj zbrali in Sloveniji po “prvem polčasu” priborili peto mesto. Pred nami so bili Poljaki, Nemci, Čehi in Japonci. V finalni seriji so prav vsi daljavam iz prve serije dodali nekaj metrov – Kranjec 120,5 m; Prevc 127,5 m; Hvala 123,0 m; Pungertar 129,5 m – ter se tako zasluženo veseli prvih letošnjih stopničk.

Najprej čestitke poljski ekipi za zmago. Veselilo nas je nastopiti na današnji tekmi v Wisli, ki je bila zelo pravična. Nismo pričakovali, da se bomo borili za stopničke, saj Robert in jaz nisva v dobri formi. Zahvaljujoč Matjažu in Petru je bilo na koncu dovolj za tretje mesto,” je na novinarski konferenci razmišljal Jaka Hvala.


Matjaž Pungertar [foto: GEPA]

Tekma ni bila le dobra za nas, na koncu se je odlično izteklo. Fantom bi čestital, saj smo se borili. Vsak je dodal svoj delež. Imeti pa moraš tudi nekaj športne sreče. Na splošno so bili vetrovni pogoji konstantni, zaradi česar niso tako vplivali na rezultat. Za jutrišnjo posamično tekmo je potrebno biti realen. Vsekakor pričakujem kakšnega člane ekipe več v finalu kot v Hinterzartnu. Trenutno sta Matjaž in Peter nekoliko v ospredju,” je po tekmi dejal glavni trener Goran Janus.

Avstrijci le osmi

Povsem so razočarali Avstrijci, ki so sicer nastopili z rezervno postavo Michael Hayboeck, Stefan Kraft, Manuel Fettner, Andreas Kofler. Naši severni sosedi so končali le na osmem mestu.

V soboto je na sporedu še posamična tekma, kjer bodo nastopili Kranjec, Hvala, Tomaž Naglič, Prevc in Pungertar. Dogajanje v Wisli se bo pričelo ob 19.30.


Rezultati: Poletna velika nagrada .: Wisla :. Uradni rezultati
Izjava: Goran Janus (.mp3)


Leave a Comment