Slovenski skakalci trenutno trenirajo v Kranju


Jurij Tepeš, Jernej Damjan, Robert Kranjec, Peter Prevc [foto: Klemen Zibelnik]

Slovenski smučarji skakalci so se po državnem prvenstvu (8. oktobra), kjer je slavil Jurij Tepeš, odpravili na dva skupna sklopa priprav na Poljsko. Najprej so trenirali v Zakopanah, pred nekaj dnevi pa so se vrnili iz Wisle. “V vmesnem obdobju smo se nahajali v Kranju, enako tudi sedaj,” je po treningu v gorenjski metropoli dejal glavni trener Goran Janus ter nadaljeval: “Do nadaljnjega ostajamo na treningu v Kranju, saj nikjer v Evropi ni mogoče izvesti treninga na snegu.

Skakalci so napredovali

Tekmovalci so po Janusovih besedah glede na preteklo sezono dvignili predvsem motorično pripravljenost. “Splošno lahko rečem, da so napredovali, vendar to še ne pomeni, da bodo njihove predstave na skakalnici toliko boljše. Ker so vremenske razmere v Kranju zelo različne, je zelo težko nekoga izpostaviti, ki od ekipe izstopa. Veseli pa, da so vsi člani zdravi in brez poškodb. Naj tako ostane tudi v naprej,” si je zaželel Janus.

Šesterica za Kuusamo znana

Na prvi tekmi sezone v finskem Kuusamu (26. in 27. november), v kolikor bodo tekme zaradi pomanjkanja snega sploh bile, bodo Slovenijo zastopali Robert Kranjec, Peter Prevc, Jurij Tepeš, Jernej Damjan, Jure Šinkovec in Dejan Judež. “V ekipi eventuelno lahko še pride do kakšne zamenjave, v kolikor se bo komu zalomilo ali pa bo imel zdravstvene težave,” je sestavo ekipe komentiral Janus, ki s svojimi varovanci za 14. november načrtuje odhod v Klingenthal, kjer bodo trenirali na ledeni smučini. “V kolikor bo nato varianta, da opravimo snežni trening v Ramsauu, bomo odšli tja, sicer pa bomo to izvedli tik pred zdajci v Kuusamu“.

V Kranju, kjer skačejo in opravljajo kondicijske priprave, bodo trenirali jutri (sobota) in tri dni v prihodnjem tednu.

Leave a Comment