Slovenski smučarji preskusili vitranško strmino

Slovenska moška in ženska A reprezentanca v alpskem smučanju brez Tine Maze je v četrtek izvedla kakovosten trening veleslaloma in slaloma na domačem snegu v Kranjski Gori. ASK Kranjska Gora je skupaj z RTC Žičnicami Kranjska Gora smučarjem omogočil trening na Poligonu v Podkorenu, na progi za svetovni pokal kjer bo v sredini marca potekalo tekmovanje za 54. Pokal Vitranc 2015. Pogoji za trening so bili odlični.


Trening v Kranjski Gori je potekal na dobro pripravljeni progi [foto: OK Pokal Vitranc]

Slalomisti in veleslalomisti, člani slovenske moške in ženske A reprezentance v alpskem smučanju so včeraj imeli možnost prvič preizkusiti trdnost snežne podlage na progi, ki bo 14. in 15. marca 2015 gostila največje zvezde alpskega smučanja. Od odprtja poligonov v Kranjski Gori za tekmovalno smučanje je bilo na njih že skupno 49 treningov različnih klubov in selekcij. Kranjskogorski delavci so se za ureditev proge za tekmovalno smučanje najboljših slovenskih smučarjev izdatno potrudili, saj je v teh dneh v Sloveniji prisotna odjuga, ki je pripravo še dodatno oteževala.

Z veliko napora in dela RTC Žičnic Kranjska Gora nam je kljub visokim zunanjim temperaturam za ta čas ter relativno malo naravnega snega uspelo poligon v Podkorenu pripraviti do te mere, da lahko na njem trenirajo najboljši tekmovalci. Že nekaj časa sta poligon SZS v Podkorenu in Poligon SZS v Kranjski Gori na voljo tako vsem slovenskim klubom kot tudi našim reprezentantom,″ je povedal generalni sekretar Pokala Vitranc Srečko Medven in dodal: ″Veliko je tudi zanimanje najboljših svetovnih selekcij za trening v Kranjski Gori, mi pa si seveda želimo, da bi pri nas kdaj trenirala tudi naša najboljša smučarka.

Leave a Comment