Šmejic do rezultata kariere

Na tekmi telemark smučarjev za svetovni pokal v Hintertuxu je Rok Šmejic dosegel svoj najboljši rezultat kariere – 14 mesto. V težkih razmerah se nista dobro znašla Luka Pintar, ki je končal na 20. mestu in Sašo Aleš z osvojenim 27. mestom. Zmagal je Tobias Mueler iz Nemčije.

Avstrijski organizatorji so danes opravili izredno delo, saj so v težkih razmerah po nočnem sneženju progo pripravili za tekmovanje najboljših telemark smučarjev. Vremenske razmere so precej krojile potek prvega teka, saj je bila zaradi megle vidljivost slaba, vendar se je izboljševala z nastopom vsakega tekmovalca. To je s pridom izkoristil Rok Šmejic in prvi tek končal na dvajsetem mestu. Od Slovencev je bil v prvi vožnji s šestnajstim izidom od njega boljši Luka Pintar, medtem ko je Sašo Aleš nastop pokvaril s slabim vtisom na sodnike – prisodili so mu zanj kar neverjetnih šest kazenskih točk pribitka, kar ga je potisnilo na 29. mesto.


Rok Šmejic [foto: SZS]

V drugi vožnji je Aleš popravil slog in hitrost, vendar mu je zmanjkalo nekaj deset centimetrov dolžine pri skoku, seveda kaznovanih s tremi sekundami pribitka, vseeno pa je napredoval po lestvici uvrščenih za dve mesti in končal kot sedemindvajseti. Naš najmlajši tekmovalec se je smelo pognal na finalno vožnjo in napadal skozi celotno progo. Dobro je opravil tudi s tekaškim delom in jasno je bilo, da bo tudi on napredoval po razpredelnici uvrščenih. Rokov uspeh je bil motivator tudi za Luko, kateremu se je primerila napaka tik pred skokom, zato je izgubil hitrost pa tudi zgrešil daljavo na skakalnici. Ob koncu se je Rok Šmejic v cilju lahko razveselil 14. mesta in s tem dokazal, da je z dvigovanjem forme mislil resno. “V prvem teku so bili pogoji slabi, v drugi vožnji pa odlični. Žal sem storil napaki na skokih, smučanje pa je bilo hitro,” je bil jedrnat po koncu tekmovanja.

Najvišjo stopničko med dekleti je znova osvojila Amelie Reymond iz Švice, pri fantih pa je pred številnimi nemškimi navijači slavil Tobias Mueler, ki je premagal Švicarja Bastiena Dyerja in včerajšnjega zmagovalca Nicolasa Michela. Odlično izpeljano tekmo je sicer zaznamovala tudi nesreča angleškega predstavnika Andrewa Clarka. Padel je na izpostavljenem delu proge tik pred skokom, z veliko hitrostjo priletel v zaščitno ograjo in po prvih informacijah dobil hujšo poškodbo kolena.

Jutri bo na sporedu še paralelno tekmovanje s dvema Slovencema – kvalificirala sta se Rok Šmejic in Sašo Aleš.


Rezultati: Svetovni pokal .: Hintertux (m)
Rezultati: Svetovni pokal .: Hintertux (ž)


Leave a Comment