Smučarji odhajajo na priprave v Zermatt

Dvanajsterica slovenskih smučarjev se odpravlja na ledenik Zermatt, ki bo za nekatere prvo letošnje prizorišče stika s snegom. Fantje bodo pod vodstvom glavnega trenerja Mihe Verdnika v Švici ostali deset dni, temu pa sledi še obisk bolj oddaljenih terenov za priprave v Južni Ameriki.

Ekipa smučarjev in trenerjev se v Švico odpravlja v soboto zjutraj. Odgovorni trener hitrih disciplin Tadej Platovšek bo skupaj z ostalimi trenerji bdel nad smuko Andreja Šporna, Roka Perka, Boštjana Klineta in Klemna Kosija, odgovorni trener tehničnih disciplin Mitja Kunc in ostali trenerji pa bodo skrbeli za priprave Mitje Valenčiča, Matica Skubeta, Janeza Jazbeca, Mihe Kuernerja, Žana Kranjca, Mišela Žeraka, Martina Čaterja in Patricka Jazbeca.


Rok Perko bo na treningu poskusil izboljšati tehniko [foto: GEPA]

Ekipa na več kot 3800 metrih nadmorske višine pričakuje dobre pogoje za treninge. Temperatura naj bi bila v jutranjih urah tako okoli ničle, kar obeta primerno podlago za smučanje. Po napovedih kaže, da bo vreme stabilno, tako da si fantje obetajo dober izkupiček na snegu. Z le-tem se je del tehnične ekipe sicer srečal že konec junija v Hintertuxu, za nekatere pa bo to prvi stik snegom.

Glavni trener moških ekip Miha Verdnik je pred odhodom v Švico dejal: “Najbolj važno je, da so vsi fantje zdravi in pripravljeni na polne obremenitve. Na kondicijskih pripravah so zelo trdo delali, zdaj pa že komaj čakajo, da gredo na sneg.

Leave a Comment