Sonce na nebu, Aleš v ograji

V avstrijskem visokogorskem smučarskem centru Hintertux so se pred prvo tekmo svetovnega pokala zbrali najboljši smučarji v telemark slogu. Slovenci so odlično izkoristili idealne razmere za trening. Fantje so pred prvim štartom v sezoni optimistični in napovedujejo boj za visoka mesta.


Telemark reprezentanca Slovenije [foto: SZS]

Na ledeniku Hintertux na avstrijskem Tirolskem so tačas zbrani vsi najboljši smučarji in smučarke v telemark tehniki. Letošnja sezona bo za vse tekmovalce izjemno dolga, prvič v zgodovini svetovnega pokala se je zgodilo da se tekmovanja pričnejo že v novembru, nato pa vsak mesec sledijo posamezne turneje. Seveda tudi letos ne bo manjkalo tekmovanje v Sloveniji, kjer se organizatorji v Bohinju vsako leto potrudijo in pripravijo za slovensko ekipo najpomembnejšo tekmo sezone.

Na včerajšnjem treningu so fantje opravili nekaj voženj na prosto, sledila je tudi trening vožnja med količki ter testiranje skakalnice. Tekmovališče je odlično pripravljeno, sneg pa je mešanica umetnega in naravnega snega, kar našim predstavnikom zelo ugaja. Luka Pintar, ki je včeraj tudi prvi preizkusil skakalnico, je po treningu povedal: “Vse mi odgovarja. Super sem pripravljen. Teren mi ustreza, tudi tekaška proga ki je tokrat nekoliko krajša. Vse je pripravljeno na začetek sezone in komaj čakam na štart.


Sašo Aleš se je znašel v ograji [foto: SZS]

Sašo Aleš je bil med bolj aktivnimi na treningu. Večkrat je na polno preizkusil tudi lep in velik zavoj za 360 stopinj. V zadnjem poizkusu je trenerju Matiji Liški pošteno dvignil pritisk, saj je pri vhodu storil napako in z veliko hitrostjo spektakularno padel. Padec je bil od daleč videti zelo hud, pa tudi Sašo je obležal v zaščitni ogradi, od koder so mu pomagali šele organizatorji. K sreči pa razen ranjenega ponosa ni bilo nobenih posledic: “Precenil sem hitrost in v zavoj prišel prehitro, nato me je potegnilo na hrbet in odneslo čez rob v ograjo. Dobra lekcija za jutri, saj bom zagotovo vedel do katere meje še gre.” Najmlajši med našimi tekmovalci je 17-letni Rok Šmejic: “Komaj čakam prvo tekmo v moji drugi sezoni. Vse je v redu, skok mi je všeč, podlaga pa tudi. Dobro smo pripravljeni!” je še zagotovil mladi Tržičan.

Tekmovalce je nato čakala še prijetna dolžnost, otvoritvena slovesnost z žrebom štartnih številk za današnji šprint. Prvi tek bo ob 10. uri, finalna vožnja ob 13.45.

Leave a Comment