Soukalova do druge posamične zmage, Gregorinova 23.

Tretji tekmovalni dan je v Ruhpoldingu minil v znamenju ženske posamične tekme, ki je prvič po letu 2003 štela kot kvalifikacija za nastop v zasledovanju. Med ženskami se je zmage na 15-kilometrski preizkušnji razveselila vodilna v svetovnem pokalu Čehinja Gabriela Soukalova. Teja Gregorin je bila najbolje uvrščena Slovenka na 23. mestu (0,2,0,0).


Teja Gregorin [foto: Tomaž Šušteršič]

Z zaostankom dveh minut in nekaj manj kot 32 sekund je bila Gregorinova blizu uvrstitve v dvajseterico, kar ji je preprečil predvsem počasnejši tek v prvih krogih. “Bolezen je očitno pustila več posledic, kot se je morda zdelo po štafetnem nastopu, saj sem v teku danes trpela od prvih metrov. Pozna se, da je bila tudi razdalja bistveno daljša. Organizatorji pa so se v danih pogojih želeli morda celo preveč potruditi, saj so močno posolili progo in povzročili, da je bil velik del povsem poledenel, zaradi česar ni bilo možno normalno teči. Že nekaj časa ponavljam, da se bo moralo tekaška forma stopnjevati iz tekme v tekmo, zato upam, da bo že v nedeljo boljše. Strelsko resda nisem bila povsem prepričljiva, a se vsaj niso pojavljale napake, ki sem jih delala v decembrskem delu, zato ostajam optimistka. Leže nimam težav, stoje pa moram biti le bolj prepričljiva, saj sem zmožna ohraniti dober ritem. Zasledovanje bo priložnost, da potrdim oziroma izboljšam strelske predstave. Dokler ne bodo padale ‘ničle’ seveda ne bom zadovoljna sama s seboj,” je zahtevala od sebe Gregorinova.


Andreja Mali [foto: Tomaž Šušteršič]

Tudi Andreji Mali so zaradi dveh zgrešenih tarč (1,1,0,0) prišteli dve minuti, kar pa je bilo že preveč za uvrstitev med prejemnice točk svetovnega pokala. Kljub popolnima zadnjima streljanjema je končala tekmo na 45. mestu. “Na takšni podlagi sploh ni možno teči. Ko sem želela odriniti s smučko, mi je samo spodrsnilo. Na strelišču sem bila dokaj hitra, pa tudi dokaj natančna, samo tekaško pa mi ni šlo. Niti se nisem mogla povsem iztrošiti, kar mi na ‘petnajstki’ še ni uspelo. Škoda za točke, ker bi jih sicer lahko osvojila,” je negodovala Malijeva.

Mlada Anja Eržen, ki je prvič v biatlonski karieri sploh nastopila na posamični tekmi, se po vsakem obisku strelišča ni mogla otresti kazenskih minut. Skupno so ji jih prišteli pet (1,2,1,1), kar jo je odneslo na 78. mesto.


Anja Eržen [foto: Tomaž Šušteršič]

Soukalova je z drugo zaporedno zmago na posamičnih tekmah osvojila tudi že skupni seštevek v tej disciplini. Čeprav ni streljala stoodstotno (0,1,0,0), je ni mogla prehiteti niti Belorusinja Darja Domračeva, ki je z dvema nepobeljenima tarčama zaostala za dobrih 34 sekund. Na najnižji stopnički zmagovalnega odra se je Soukalovi pridružila rojakinja Veronika Vitkova, ki je poleg Belorusinje Skardinove edina pokrila vseh dvajset tarč.

Jutri bo na moški posamični 20-kilometrski tekmi ob 12.45 uri nastopila tudi slovenska četverica Jakov Fak, Klemen Bauer, Janez Marič in Peter Dokl.


Rezultati: Svetovni pokal.: Ruhpolding :. Posamično (ž)


Leave a Comment