SP: 18. mesto Valenčiča v Schladmingu


Mitja Valenčič [foto: GEPA]

Kot po tradiciji je avstrijski Schladming gostil nočni slalom za svetovni pokal. Prvi tek se je začel ob 17.45, ko se je po progi Planai spustil prvi izmed 80. tekmovalcev. Med njimi so bili tudi trije naši smučarji – Mitja Valenčič s startno številko 20, Matic Skube s številko 38, in Patrick Jazbec s številko 78.

Startno številko 1 je odlično izkoristil Šved Andre Myhrer, ki je s progo opravil v 53.77 sekunde. Šved je na prvem mestu ostal vse do konca prvega teka, najbolj se mu je približal rojak Mattias Hargin, ki je zaostal 45 stotink, tretji pa je bil Hrvat Ivica Kostelić s 65. stotinkami zaostanka.

Valenčič je svoj nastop začel napadalno in smučal dobro, žal pa je nekaj vrat pred ciljem naredil napako, ki mu je vzela veliko časa, a si je s 23. časom voženj vseeno priboril še en nastop. Skube in Jazbec se v finale nista uvrstila, saj sta zasedla 42. oziroma 47. mesto. V drugo je Valenčič smučal bolje kot v prvem teku, brez večjih napak in ob prihodu čez ciljno črto postavil tretji čas.

Kot že nekajkrat letos smo spremljali razburljiv finale. Zmagovalec zadnjega slaloma pred svetovnim prvenstvom je z odlično drugo vožnjo postal Francoz Jean-Baptiste Grange, s samo 4. stotinkami zaostanka je drugo mesto osvojil Myhrer, tretji pa je bil Hargin. Valenčič je s 13. časom druge vožnje na koncu zasedel 18. mesto.

Trener Pavli Čebulj je po tekmi o nastopu Valenčiča dejal: “Mitja je še enkrat super vozil v zgornjem delu prvega teka. Na drugem vmesnem času je bil zaostanek 97 stotink, na progi, kjer so bile že prisotne luknje. V spodnjem delu pa spet ogromna napaka in na nek način je dobro, da je sploh pristal med trideset, saj so bile razlike velike. Nima tiste zanesljivosti, da bi lahko odpeljal dve vožnji na takšnem nivoju, kot je sposoben. Trenutno je žal tako. Verjamem pa, da bo prišel dan, ko bo sestavil dve dobri vožnji. Naslednja večja tekma je na svetovnem prvenstvu in vsekakor bomo poskušali to nestabilnost do takrat odpraviti z dobrim treningom in s tekmovanji nižjega ranga.


Rezultati: Svetovni pokal .: Schladming :. Slalom (m)


Leave a Comment