SP: Aksel Lund Svindal ugnal konkurenco

V Lake Louisu so bile tudi danes težke razmere za tekmo. Zaradi močnega vetra in slabe vidljivosti so start superveleslaloma prestavili nižje, zato je bila proga precej krajša. Ko se je že zdelo, da bo spet Cuche razred zase, je Norvežan Aksel Lund Svindal postavil najhitrejši čas. Drugi je bil že omenjeni Didier Cuche, ki je včeraj slavil smukaško zmago, tretji pa Francoz Adrien Theaux.


Aksel Lund Svindal [foto: GEPA]

V zahtevnih razmerah pa se je dobro znašel tudi Gašper Markič, ki je prismučal na 14. mesto. “Sem zelo zadovoljen z rezultatom, kaj takega nisem pričakoval v superveleslalomu, bolj v smuku, a zgleda, da sem tudi v superveleslalomu dobro pripravljen in lahko dosegam dobre rezultate. Vreme je bilo zopet neugodno, nekateri so imeli boljše pogoje kot drugi in tokrat sem imel jaz malo več sreče in to sploh ni slab rezultat. Seveda je to super spodbuda za naprej, za vse tekme, ne samo za Beaver Creek. Tam je malo drugačen teren, vse skupaj je nekoliko težje ampak vseeno pričakujem nek dober rezultat in upam, da bom nadaljeval v tem slogu,” je po tekmi dejal Markič. Ostali so nastopili podobno kot včeraj in niso zabeležili točk. Andreja Jermana pa zaradi slabe forme sploh ni bilo na startu.

Trener Burkhard Schaffer je superveleslalomsko tekmo ocenil z naslednjimi besedami: “Gašper je danes prikazal to, kar sem pri njemu videl poleti in jeseni, dobre stvari je danes prenesel na tekmo, tako da sem z njim zadovoljen. Ostali fantje na treningih niso bili počasnejši od Gašperja, vendar danes na tekmi niso pokazali vsega kar znajo. Res je, da je imelo danes veliko tekmovalcev težave.


Gašper Markič [foto: SZS]

Omeniti je treba tudi spektakularen padec Francoza De Tessieresa, kljub temu pa je lahko sam zapustil tekmovalno progo. Seveda pa bodo natančnejše preiskave pokazale, če res ni prišlo do kakšne poškodbe.

Naslednji konec tedna bodo tekme v ameriškem Beaver Cereeku. Slovenska ekipa danes popoldne odhaja v Calgary, potem naprej do Denverja, od koder sledi pot do Beaver Creeka. Tam je že v torek na sporedu trening smuka.


Rezultati: Svetovni pokal .: Lake Louise :. Superveleslalom (m)


Izjava: Gašper Markič (.mp3)Najboljši na današnji tekmi: Didier Cuche, Aksel Lund Svindal, Adrien Theaux [foto: GEPA]

Leave a Comment