SP: Deseto mesto za Tino Maze v Aspnu


Tina Maze [foto: GEPA]

Ženske so se danes znova borile za točke svetovnega pokala. Po veleslalomu je v ameriškem Aspnu prišel na vrsto še slalom, drugi v tej sezoni. Na štartu proge Lower Ruthie’s je stalo 72 smučark, med njimi tudi tri Slovenke. Tina Maze je nosila štartno številko 5., Maruša Ferk 29, Katja Jazbec pa 62.

Zmago iz Levija je branila Avstrijka Marlies Schild, ki pa je v prvi vožnji že pri prvih vraticah naredila napako in odstopila. Tina je v prvo odsmučala odlično, brez napak in prevzela vodstvo, v nadaljevanju pa sto jo prehiteli le še dve smučarki. Švedinja Maria Pietilae-Holmner je bila hitrejša za 14, Avstrijka Nicole Hosp pa za 5 stotink sekunde. Maruši in Katji vožnji nista uspeli. Prva je končala na 44. mestu, druga pa je v zgornjem delu proge odstopila.

Tini v drugo žal ni uspel tako dober nastop, saj je z nekaj napakami postavila 19. čas voženje. Vseeno je bilo to na koncu dovolj za še en zelo dober rezultat, saj je osvojila deseto mesto. Zmagala je Švedinja Pietilae-Holmnerjeva, ki je tako slavila svojo prvo zmago v svetovnem pokalu. Na stopničke pa sta prišli še Nemka Maria Riesch in Finka Tanja Poutiainen.

Odgovorni trener Jernej Koblar, ki je od deklet pričakoval več, je po tekmi dejal: “Za Marušo lahko rečem, da se je uštela v pristopu, ni naredila tistega, kar zna. Katja je šla presenetljivo dobro do tja, kamor je šla, bila je dobro na poti. Enkrat dobiš, drugič pač zgubiš, vseeno pa jo lahko pohvalim.


Rezultati: Svetovni pokal .: Aspen :. Slalom (ž)


Izjava: Jernej Koblar


Leave a Comment