SP: Deveto mesto za Grilca v Londonu


Marko Grilc [foto: Samo Vidic]

Battersea Power Station v Londonu je bilo danes prizorišče tekme svetovnega pokala v akrobatskih skokih, kjer je slovenske barve branila šesterica deskarjev. Poleg njih je nastopilo še 47 tekmovalcev iz 15 držav, kvalifikacijski skoki pa so se začeli nekaj minut po 12. uri.

Pet naših tekmovalcev je ostalo izven finalnih bojev. Marko Pristavec je zasedel končno 27. mesto, Aljoša Krivec je bil 29., Luka Jeromel 34., Peter Podlogar 45., Matevž Petek pa 46. Med dvanajsterico se je tako uvrstil Marko Grilc, lanskoletni zmagovalec na tem prizorišču. V kvalifikacijah so višjo oceno dobili le trije tekmeci.

Najboljši so na vrhu proge Freeze Kick stali ob 18. uri. Vsak tekmovalec je imel na voljo tri skoke, končna ocena pa je bila seštevek dveh najboljših. Marko Grilc je najbolje skočil v prvo in prejel oceno 83.4, v drugo in tretje pa 43.2. Na koncu je zasedel deveto mesto, kar mu je prineslo 290 točk v seštevku svetovnega pokala. Zmagal je Finec Janne Korpi, drugi je bil Belgijec Seppe Smits, tretji pa Nizozemec Joris Ouwerkerk.


Rezultati: Svetovni pokal .: London :. Akrobatski skoki (m)


Leave a Comment