SP: Dvojno avstrijsko slavje v Banskem, do točk Skube


Reinfried Herbst, Mario Matt in Jean-Baptiste Grange [foto: GEPA]

Po superkombinacijski tekmi je v Banskem prišla na vrsto še slalomska, tekmovalci pa so imeli danes na voljo precej boljše vremenske pogoje. Na startu proge Banderiza je stalo 73 smučarjev, med katerimi smo imeli tri predstavnike. Mitja Valenčič je nosil startno številko 18., Matic Skube 39., Miha Kuerner pa 66.

Razlike v časih med tistimi, ki so startali najprej, niso bile velike. V prvo se je najbolje odrezal Avstrijec Mario Matt, ki je nosil številko 12, drugo mesto je zasedal njegov rojak Reinfried Herbst, ki je zaostal 12 stotink sekunde, tretje pa Šved Andre Myhrer, ki je bil 39 stotink počasnejši od vodilnega. Valenčič je začel solidno, potem pa naredil nekaj napak, zaradi katerih je izgubljal dragocene desetinke in ob prihodu čez ciljno črto zasedel zadnje, 17. mesto.

Skube je med vožnjo prav tako naredil nekaj napak, a se do cilja dobro boril in ob zaključku nastopa zasedel 20. mesto, s tem da je za Mattom zaostal 1,90 sekunde. Kuerner je z visoko startno številko na koncu zasedel 47. mesto in tako kot Valenčič, ki je bil 40., s tekmovanjem končal po prvi vožnji. Skube se je v finale uvrstil s 24. časom

V drugo je smučal precej bolje in ob prihodu v cilj prevzel vodstvo, ter se po zaslugi 13. časa druge vožnje na koncu uvrstil na 19. mesto. Vodstvo iz prve vožnje je uspel obraniti Matt, ki je za 4 stotinke ugnal Herbsta, tretji pa je bil na koncu Francoz Jean-Baptiste Grange.

Trener tehničnih disciplin Pavli Čebulj je po tekmi pohvalil Skubetovo predstavo: “Ta druga vožnja je bila res dobra. Upam, da mu to pomeni spodbudo za naprej, da ve, da se lahko uvršča med dvajseterico. Zaostanek v prvi vožnji je bil kar malo prevelik, ni izkoristil pogojev, ki bi jih lahko. V končni fazi devetnajsto mesto ni nek vrhunski rezultat, je pa njegova druga najboljša uvrstitev v karieri.


Rezultati: Svetovni pokal .: Bansko :. Slalom (m)


Leave a Comment