SP: Gregorinova deveta na zasledovalni tekmi


Teja Gregorin [foto: Klemen Zibelnik]

Ob 14.15 se je v avstrijskem Hochfilznu začela še zadnja izmed šestih preizkušenj. Na sporedu je bila ženska 10-kilometrska zasledovalna tekma, na kateri smo spremljali nastope treh Slovenk. Prva na startu – Teja Gregorin – se je na pot podala 56 sekund za zmagovalko sprinta, Kuzmino iz Slovaške. Zaostanek Andreje Mali je znašal minuto in 32 sekund, Tadeja Brankovič-Likozar pa je nastop začela še minuto in 19 sekund kasneje.

Teja je na prvem streljanju zadela vseh pet tarč, na ostalih streljanjih pa se je žal odrezala slabše in morala odteči pet kazenskih krogov (0,1,2,2). Kljub vsemu je Teja tekla izredno hitro in na koncu zasedla deveto mesto. Andreja je s štirimi zgrešenimi streli (1,0,1,2) prišla na 22. mesto, medtem ko je Tadeja precej izboljšala petkovo uvrstitev (53. mesto) in v cilj prišla kot 36. (0,3,1,0).

Zmagala je Helena Ekholm iz Švedske (0,1,0,0), druga je bila Kaisa Maekaeraeinen iz Finske (0,0,0,2), tretja pa Darya Domracheva iz Belorusije (0,0,1,2).

Trener Uroš Velepec je komentiral zadnje dni v Hochfilznu in nato še žensko zasledovalno tekmo: “Razmere so bile težke, snežilo je ves čas in časi so bili tudi po pet minut daljši, kot v normalnih razmerah. To biatlon ne dela lepega, a zato niso nič manj lepi boji. Z zadnjo tekmo oziroma uvrstitvami smo lahko zadovoljni. Teja je pokazala, da se vrača v staro tekaško formo, saj je bila od nje hitrejša le Nemka Neunerjeva, ostale pa so zaostajale. Ob petih zgrešenih strelih je deveto mesto zelo dobro, na stopničke pa še vedno čakamo in upamo, da bodo prišle ravno na Pokljuki.

Karavana svetovnega pokala se zdaj seli na slovensko prizorišče, kjer bodo tekme na sporedu od 16. do 19. decembra. V četrtek se bodo moški in ženske pomerile na posamičnih preizkušnjah, v soboto sledita sprinta, v nedeljo pa pride na vrsto še mešana štafeta.


Rezultati: Svetovni pokal .: Hochfilzen (ž)


Leave a Comment