SP: Lara Gut presenetila vse


Lara Gut [foto: GEPA]

Ženske so danes nastopile na drugem superveleslalomu sezone svetovnega pokala in sicer v Zauchenseeju v Avstriji. Pogoji za nastope so bili precej boljši kot na včerajšnjem smuku, saj je na progo Kaelberloch sijalo sonce. Slovenske barve sta tako kot včeraj branili Maruša Ferk, ki je startala tretja po vrsti ter Tina Maze, ki je nosila startno številko 17. Poleg njiju je nastopilo še 50 tekmovalk, superveleslalomsko zmago iz Lake Louisa pa je branila Lindsey Vonn iz ZDA.

Maruša je svojo nalogo opravilo dobro predvsem med drugim in tretjim merjenjem časa, ko je bila hitrejša od takrat vodilne Britt Janyk iz Kanade, v drugih odsekih proge pa je bila počasnejša in tako prišla na tretje mesto. Tina je svoj nastop začela solidno, na polovici proge pa naredila nekaj napak. Kljub temu je nadaljevala odlično in v zadnjem delu proge pridobila na času ter se tako uvrstila na tretje mesto, za vodilno Dominique Gisin iz Švice pa je zaostala 66 stotink.

Vlogo favoritinje je nato opravičila Lindsey Vonn in z 19. stotinkami prednosti prehitela Gisinovo. S startno številko 24 pa je za presenečenje poskrbela Švicarka Lara Gut in prišla do zmage, saj je Američanko prehitela kar za 53 stotink. Končni vrstni red je bil torej, prva Lara Gut, druga Lindsey Vonn, tretja Dominique Gisin.

Tina je imela na koncu tekme osmi najboljši čas, a je bila kasneje diskvalificirana, ker naj bi se na progo podala prehitro. Maruša je dan v Zauchenseeju končala med dobitnicami točk, saj je zasedla 28. mesto. Trener hitrih disciplin Gregor Šparovec je po tekmi spregovoril o njenem nastopu: “Maruša je v enem delu smučala kolikor toliko v redu, toda to ni bila prava vožnja. Prišla je do 28. mesta in točk toda tudi zavoljo odstopov na današnji progi. Tudi sama je rekla, da ni bila zadovoljna. Ampak vseeno gremo naprej in treba bo še kar nekaj presmučati, da se bomo lahko približali 15. mestu.


Rezultati: Svetovni pokal .: Zauchensee :. Superveleslalom (ž)


Leave a Comment