SP: Le ena serija, točke Kranjcu in Tepešu


Thomas Morgenstern [foto: GEPA]

Prvo izmed treh tekem v Engelbergu je v le eni seriji (druga je odpadla zaradi sneženja in vetra) dobil Thomas Morgenstern. Do točk sta na 20. in 30. mestu prišla Robert Kranjec in Jurij Tepeš.

Skakalci res nimajo sreče z vremenom. Po odpadlih tekmah v Harrachovu prejšnji konec tedna so danes organizatorji v Engelbergu uspeli izpeljati vsaj eno serijo, druga pa je odpadla. Takoj po koncu prve serije je namreč močno začelo snežiti in pihati, tako da je po dvakratni prestavitvi začetka finalne serije vse skupaj odpadlo. Zmage se tako veseli Avstrija, saj so bili trije njihovi skakalci na zmagovalnih stopničkah. Zmagal je Morgenstern pred Andreasom Koflerjem in Wolfgangom Loitzlom, ki se je prvič z novim opremljevalcem smuči povzpel na stopničke za zmagovalce.

Slovenci so nekoliko popravili vtis z Lillehammerja. Robert Kranjec je izkoristil dobre vremenske pogoje in skočil 130 metrov, kar ga je pripeljalo na končno 20. mesto. Z malce sreče, a vendarle, si je prvo točko letos priboril tudi Jurij Tepeš na 30. mestu. Žal se ni izšlo Petru Prevcu na 32. mestu, Mitja Mežnar pa ni bil blizu najboljši trideseterici.

Uspelo nam je narediti korak naprej, tudi na tekmi, kar je pomembno. Tekmovalci so začutili tekmovalni utrip, razen Mitje, a tudi on bo, glede na prikazane skoke doma, to kmalu začutil. Mogoče se sliši malce čudno, a z današnjim rezultatom moramo biti dokaj zadovoljni. Vemo, da si želimo več, vendar sedaj moramo biti strpni in umirjeni. Počakati moramo, da bodo tekmovalci skozi tekmovanja pridobivali zaupanje skozi rezultate. Tako bomo lahko šli naprej,” je po tekmi dejal glavni trener Matjaž Zupan.

Jutri bo v Engelbergu na sporedu druga tekma, predzadnja pred novoletno turnejo.


Rezultati: Svetovni pokal .: Engelberg :. Uradni rezultati
Izjava: Matjaž Zupan (.mp3)


Leave a Comment