SP: Marit Bjørgen ne pozna poraza

Tudi tretja tekma smučarskih tekačic za svetovni pokal je na prvih treh mestih prinesla enak vrstni red. Tudi v teku na5 km v prosti tehniki v finskem Kuusamu je zmagala Norvežanka Marit Bjørgen (11:45,3) pred Švedinjo Charlotte Kalla (+ 11,6) in rojakinjo Vibeke Skofterud (+ 12,9). Med Slovenkami je bila najboljša Barbara Jezeršek (+ 1:02,6), ki je zasedla 38. mesto, Vesna Fabjan (+ 1:10,7) je bila 48. in Katja Višnar (+ 1:37,8) 75.

Marit Bjørgen na vsaki tekmi gre na zmago, ki jih niza kot po tekočem traku. Norvežanka, ki je izvrstna v obeh tehnikah in na vseh razdaljah, se vsakega nastopa loti maksimalno zbrano in iztisne iz sebe toliko, da gladko premaga vse tekmice. Tudi Barbara Jezeršek se zna dobro zbrati, v posebnih razmerah na progi pa ji je 7,6 sekunde zmanjkalo do uvrstitve med najboljšo trideseterico in do novih točk. “Ponoči je deževalo, zjutraj pa snežilo. Razmere so bile ekstremne. Proga je bila trda. Razmere so bile resda iste za vse tekmovalke, vendar se žal nisem najbolje znašla. Zaostanek kaže, da sem blizu trideseterice. Morda sem naredila preveč napak in sem izpustila idealno priložnost, da pridem do novih točk. Po drugi strani sem lahko zadovoljna, saj se še pozna slabša vadba v pripravljalnem obdobju,” je svoj nastop ocenila Barbara Jezeršek, ki se že veseli jutrišnje tekme na10 km klasično. “Dekleta bomo startala z današnjimi zaostanki, tako da nas bo več na progi. To bo zame bolje. Že večkrat sem dokazala, da se na takšnih tekmah bolje znajdem,” je napovedala 25-letna Kranjčanka.


Barbara Jezeršek [foto: GEPA]

Vesna Fabjan je zaostala za dodatnih 8,1 sekunde, kar na tako kratki progi avtomatično pomeni uvrstitev za celo deseterico nižje. Toda za Besničanko, ki tako kot Višnarjeva jutri ne bo tekmovala, bo veliko pomembneje, da se dobro pripravi na tekme prihodnji konec tedna v Düsseldorfu. V seštevku dveh tekem mini turneje je Višnarjeva 31., Fabjanova 40. in Jezerškova 41.


Rezultati: Svetovni pokal .: Kuusamo


Leave a Comment