SP: Na Holmenkollnu najuspešnejša Neunerjeva


Teja Gregorin [foto: Tomaš Šušteršič]

Norveški Oslo in sloviti Holmenkollen nad njim sta pozdravila biatlonke in biatlonce na zadnji postaji svetovnega pokala v sezoni 2010/11. Ženska šprinterska preizkušnja, ki je bila na sporedu prva, je prepričljivo pripadla Nemki Magdaleni Neuner, ki nadaljuje niz zmag s svetovnega prvenstva.

Kljub težavam z boleznijo je dober nastop uspel tudi Teji Gregorin. Čeprav je že vse od prihoda iz Rusije tožila zaradi povišane telesne temperature in bolečin v glavi, se je danes vseeno postavila na štart in kot 14. opravila s progo in streliščem, kjer ji je ostala nepobeljena le ena tarča (0,1). “To je bil danes moj maksimum, več nisem mogla dati od sebe. S trenerjem sva bila še včeraj prepričana, da ne bom nastopila, vendar je bilo stanje zjutraj boljše, zato sem štartala. Nisem se želela preveč na silo pognati v prvi del tekme, saj sem se počutila precej šibko. Zadete tarče so mi vlile dodatne energije in do konca sem lahko še nekoliko dvignila tekaško hitrost. V zadnjem krogu sem tekla skupaj s Čehinjo Vitkovo, ki me je potegnila za seboj. Želim si nastopiti tudi v zasledovanju, vendar bo vse odvisno od zdravstvenega stanja,” je pojasnila svoje težave biatlonka iz Ihana, ki ima pred seboj še dva nastopa, trenutno pa zaseda sedmo mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Več smole sta imeli na strelišču preostali slovenski predstavnici. Andreja Mali je s tremi zgrešenimi tarčami (1,2) končala tekmo kot 46., Tadeja Brankovič Likozar pa s štirimi (3,1) na 58. mestu. Vse so se uvrstile tudi v sobotno zasledovalno preizkušnjo, ki bo bržkone za slednji dve tudi zadnji tekmovalni nastop v tej sezoni.

Prav zadovoljen sem s Tejino predstavo, saj so jo pestile velike zdravstvene težave. Držala se je najinega dogovora in začela nekoliko z rezervo, ker nismo vedeli, česa je v tem trenutku sposobna. Lepo ji je uspel strelski del nastopa, tekaško pa se je dvigovala proti koncu tekme. V dani situaciji je osvojeno 14. mesto boljši dosežek, kot potencialno četrto v brezhibnem zdravstvenem stanju. Vsekakor ima z nekaj več kot minuto zaostanka lepo izhodišče za zasledovanje, saj samo zmagovalko Neunerjevo loči od drugouvrščene več kot pol minute, vendar bo zdravstvena plat prva, ki jo bomo upoštevali ob odločitvi za nastop v soboto. Tadeja je imela smolo z vetrom v položaju leže, kjer so ji ostale nepokrite tri tarče, Andreja pa bi morala za vidnejši dosežek podreti vseh deset,” so bile besede trenerja Uroša Velepca.

Za Neunerjevo je bila to že peta zmaga v tej sezoni, s katero je osvojila tudi skupni šprinterski naslov. Na domačem dvorišču je drugo mesto osvojila Norvežanka Tora Berger (0,1), tretja pa je bila Belorusinja Darja Domracheva, ki je edina od trojice zgrešila dvakrat (0,2).


Rezultati: Svetovni pokal .: Oslo :. Sprint (ž)


Leave a Comment