SP: Od vodstva do petega mesta

Vremenske razmere so se v Kuusamu vendarle toliko umirile, da so se skakalci lahko pomerili na ekipni tekmi. Ob rahlem sneženju je bila sprva na sporedu ekipna preizkušnja, ki jo morali izvesti že v soboto.

Glavni trener naše ekipe Goran Janus se je odločil, da bo v ekipo postavil Roberta Kranjca, Jureta Šinkovca, Petra Prevca in Jerneja Damjana. V prvi seriji je ob pomoči vzgornjika odlično nastopil Kranjec, ki je bil s 136,5 m premočen za vse nasprotnike. Šinkovec, ki je dobro nastopil na treningu, je tokrat pristal pri 110,5 m, zaradi česar so nas prehiteli Avstrijci. Kljub temu, da je Prevc v tretji seriji skočil le 105,5 m, so naši fantje izgubili le eno mesto. Zadnji član Jernej Damjan je imel zahtevno nalogo, saj je moral braniti stopničke in hkrati odbiti napade nasprotnikov. Nastopil je sicer solidno (124,5 m), a proti odlično razpoloženim nasprotnikom, ni uspel obraniti visokega tretjega mesta. Slovenija je na koncu osvojila peto mesto. V Kuusamu so bili naši fantje na ekipni tekmi boljši le leta 2007. Takrat so Kranjec, Primož Pikl, Primož Peterka in Damjan osvojili četrto mesto. “Na ekipni tekmi smo bili v položaju, da dosežemo stopničke. Vendar smo nato naredili nekaj napak, predvsem Peter in Jure. Peto mesto na ekipni tekmi je soliden rezultat,” je po tekmi dejal Goran Janus.


Robert Kranjec je odlično izkoristil dobre vremenske razmere [foto: GEPA]

Na samem vrhu je bila po pričakovanjih Avstrija, za katero so nastopili Wolfgang Loitzl, Andreas Kofler, Gregor Schlierenzauer in Thomas Morgenstern. Z zaostankom več kot 100 točk so bili drugi nekoliko nepričakovano Japonci (Junshiro Kobayashi, Shohei Tochimoto, Taku Takeuchi, Daiki Ito), prav tako pa so s tretjim mestom presenetili Rusi (Dimitry Vassiliev, Anton Kalinitschenko, Roman-Sergeevich Trofimov, Denis Kornilov).

Povsem pa so razočarali Norvežani na osmem in Finci na devetem mestu. Slednji so ostali tudi brez točk svetovnega pokala.


Rezultati: Svetovni pokal .: Kuusamo :. Uradni rezultati


Leave a Comment