SP: Petra Majdič na razdalji odlična deveta


Petra Majdič [foto: Klemen Zibelnik, smucka]

Petra Majdič je na 10 km razdalji v klasični tehniki v Otepääju v Estoniji danes osvojila zelo dobro deveto mesto. Zanesljive zmage se veseli Norvežanka Marit Björgen pred Poljakinjo Justyno Kowalczyk.

Naša najboljša tekačica na smučeh vseh časov, Petra Majdič, je bila danes tudi edin Slovenka na štartu. V mrzlem vremenu je 10 km preizkušnjo v klasičnem koraku začela bolj počasi, svoj tempo pa je stopnjevala proti koncu. Po prvem krogu, na 2.5 km, je za vodilno Kowalczykovo zaostajala za pol minute in je zasedala 15. mesto. Že v drugem krogu je Petra pridobila mesta in se prebila med deseterico, v vodstvo pa je prešla izjemna Björgnova. V predzadnjem krogu se ni zgodilo večjih sprememb. Norvežanka je v ospredju večala svojo prednost in napovedala novo zmago v svetovnem pokalu, naša Petra Majdič pa je še vedno držala deveto mesto.

V cilju je najboljši čas pričakovano imela Björgnova, ki sta ji sledili Poljakinja Kowalczkova in ena junakinj Toura, Therese Johaug, ki prav tako prihaja iz Norveške. Jutri bo v Otepääju na sporedu še sprint v klasični tehniki, kjer bo nastopila še Katja Višnar.


Rezultati: Svetovni pokal .: Otepää


Leave a Comment