SP: Pričakovano zlato Avstriji, Slovenija šesta


Robert Kranjec [foto: Tore Afdal / OK Oslo]

Avstrijski smučarski skakalci so na ekipni tekmi na srednji napravi ubranili zlato medaljo iz Oberstdorfa 2005. Srebro so osvojili domačini, bronasti pa so bili kljub padcu Freunda v finalu Nemci. Slovenija je izpolnila svoj cilj z doseženim šestim mestom.

Gregor Schlierenzauer, Martin Koch, Andreas Kofler in Thomas Morgenstern so brez večjih težav osvojili naslov ekipnih svetovnih prvakov na srednji skakalnici. Ta tekma je bila nazadnje na sporedu svetovnih prvenstev pred šestimi leti v Oberstdorfu, ko so Jernej Damjan, Primož Peterka, Jure Bogataj in Rok Benkovič osvojili bronasto odličje. Tokrat so Mitja Mežnar, Damjan, Robert Kranjec in Peter Prevc osvojili šesto mesto, veliko pa ni manjkalo do petega. Le-to je odšlo v zadnji skupini finala, ko je Japonec Daiki Ito skočil odlično, preveč za Prevca in našim tako odvzel peto mesto.

Srebrnega odličja se veselijo Norvežani v postavi Anders Jacobsen, Björn Einar Romören, Anders Bardal in Tom Hilde. Bron so osvojili Nemci, kljub temu da je v finalu po doskoku padel Severin Freund. Ob njem so skakali še Michael Uhrmann, Micheal Neumayer in Martin Schmitt. Na četrtem mestu so brez odličja, ki so ga kar odkrito in upravičeno pričakovali, ostali Poljaki “po zaslugi” Stefana Hule. Piotr Zyla, Kamil Stoch in Adam Malysz so svojo nalogo danes opravili zelo dobro. Razočaranje tekme so Finci, ki so končali na skromnem osmem mestu, kljub skoku dneva Mattija Hautamäkija v finalu, ki je meril 108 metrov.

Skakalci se bodo sedaj preselili na veliko napravo, kjer bodo v sredo na sporedu kvalifikacije za četrtkovo posamično tekmo.


Rezultati: Svetovno prvenstvo .: Oslo :. Uradni rezultati


Leave a Comment