SP: Rezultat kariere za Mirjam Cossettini


Mirjam Cossettini [foto: SZS]

Poljakinja Justyna Kowalczyk je v dvojnem zasledovanju na 10 km v Rybinsku na tekmi za svetovni pokal gladko premagala vse tekmice in tako odlično izkoristila odsotnost nekaterih najboljših v Rusiji. Mirjam Cossettini je v prvem letošnjem nastopu v svetovnem pokalu dosegla rezultat kariere.
Poljakinja Kowalczykova je bila v ospredju od samega začetka. Še najbolj ji je konkurirala Italijanka Mariana Luonga, ki je tudi v cilj pritekla na drugem mestu z zaostankom malo manj kot desetih sekund. Tretje mesto je osvojila Aino Kaisa Saarinen. Od dveh Slovenk, ki sta bili danes na startu v mrzlem in oblačnem Rybinsku je bolje nastopila Mirjam Cossettini (nekdaj Soklič), ki je osvojila odlično 16. mesto. Ob menjavi smuči je bila na 26. mestu, v prostem slogu pa je nato še pridobila mesta in je končala z rezultatom kariere na 16. mestu. Druga naša, Barbara Jezeršek, je bolje tekla v klasični tehniki, kjer je držala 20. mesto, v cilj pa je pritekla na 24. mestu. Jutri bo v Rybinsku na sporedu sprinterska tekma, kjer zmago brani Vesna Fabjan.

Današnjo tekmo bi opisala kot veliko osebno zmago, saj sem v preteklih letih veliko “borbala”, da sem znova tukaj kjer sem. Imela sem veliko zdravstvenih težav, predvsem s ščitnico zaradi katere bom morala jemati zdravila do konca življenja. Danes sem res dala vse od sebe. V klasiki sem izgubljala, a to mi gre vedno slabše, tudi če se potrudim maksimalno v tem trenutku nisem sposobna klasiko odteči na takem nivoju kot skating. Zato sem dala v drugem delu tekme res prav vse od sebe in na koncu je bilo res super! V sebi imam še toliko adrenalina, da komaj dojemam kaj se dogaja. Res sem vesela iz srca!” je po uspehu kariere dejala Mirjam Cossettini in nadaljevala: “V zadnjih metrih sem stopnjevala tempo, saj sem videla da sem dovolj močna za ciljni sprint. Tudi samo progo sem dobro naštudirala in na koncu sem vse dobro izkoristila. Odlične so bile tudi smuči, tako da vse pohvale servisu, kakor tudi Vladimirju Korolkeviču in Marku Gracerju, ki sta tukaj kot trenerja. Še posebna zahvala pa tudi vsem puncam, s katerimi smo trenirale že poleti. Vesela sem, da sem se vrnila v ekipo in super je trenirati ob takšnih puncah!

Nastop naših deklet je tokrat ocenil njihov trener Vladimir Korolkevič: “Konkurenca danes res ni bila pretresljiva, a 16. mesto Mirjam je zelo dober rezultat, posebno če pogledamo, da je imela osmi čas v prosti tehniki, le 20 sekund za Kowalczykovo. Barbara je naredila napako v spustu, ko je prehitevala eno izmed tekmovalk in je padla. Tam je na žalost izgubila šest mest. Sicer pa se je malce še poznala utrujenost z zadnjih treningov v Planici, a le te smo morali narediti, saj je bila to zadnja možnost pred svetovnim prvenstvom.


Rezultati: Svetovni pokal .: Rybins :. Dvojno zasledovanje (ž)


Leave a Comment